RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Charles teller på knappene

Foto: Tim Ockenden (EPA/Scanpix)
Sist oppdatert:
En nær venn av prins Charles sier – med prinsens velsignelse – at Charles vurderer å gifte seg med Camilla Parker-Bowles. Samtidig er det klart at den britiske kirken ikke lenger vil motsette seg et slikt ekteskap.

Prinsen av Wales og Camilla Parker-Bowles vurderer nå seriøst å gifte seg, ifølge Charles' venn, som ifølge AFP ikke er navngitt i avisen. Sjansene for at tronarvingen kan komme til å gifte seg igjen, er blitt betydelig større etter at ledende representanter for den anglikanske kirke de siste dagene har gitt grønt lys for et nytt ekteskap.

Tidligere denne uken gikk Lord Carey, tidligere erkebiskop av Canterbury (og dermed den øverste leder for den anglikanske kirke) ut og oppfordret prinsen til å følge hjertet, og gifte seg med sin mangeårige kjæreste.

Kirkens velsignelse
Torsdag skriver Times at også den nåværende erkebiskopen, Rowan Williams, personlig har gitt Charles sin velsignelse til å gifte seg på ny om han ønsker det. Etter at dette skjedde, er et ekteskap nå blitt en reell mulighet, forteller prinsens venn til avisen. Ifølge Times har prins Charles godkjent at vennen uttaler seg på sine vegne om de mulige gifteplanene.

- Det vil være feil å gi inntrykk av at de ikke har snakket om det. Det vil ikke være riktig, sier prinsevennen.

- Men ingen ønsker å kaste seg ut i dette, eller tvinge dem inn i et ekteskap. Dette er et personlig valg.

Prins Charles' venn sier det vil være umulig å kunngjøre planer om et bryllup før den britiske etterforskningen av prinsesse Dianas dødsfall er avsluttet, tidligst neste år.

Omstridt spørsmål
Den britiske monarken er det symbolske overhodet for den anglikanske kirken, og spørsmålet om hvorvidt tronarvingen kan gifte seg med en fraskilt kvinne har i flere år skapt strid innad i kirken. Som kjent fra prinsens grandonkel, kong Edward VIII, i 1936 fra seg tronen for å gifte seg med fraskilte Wallis Simpson.

Konservative anglikanere har i en årrekke motsatt seg å la Charles og Camilla gifte seg, også på bakgrunn av at tronarvingen offentlig har innrømmet at han var utro mot din forrige kone, prinsesse Diana.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere