RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Clinton spyr ondskap

Sist oppdatert:
Presidentkandidat Rudolph Giuliani mener demokratenes Hillary Clinton vender ryggen til de amerikanske soldatene.

Den fremste republikanske kandidaten for det amerikanske presidentskapet, Rudolph Giuliani, sender denne helgen kraftig skyts mot demokratenes Hillary Clinton. Han beskylder den tidligere førstedamen for å vende den amerikanske general Petraeus og hans tropper i Irak ryggen, etter at hun i 2002 stemte for å gå inn i Irak, men nå krever en stopp på konflikten.

Giuliani gir oss nå en forsmak på en grisete valgkamp frem mot presidentvalget i 2008. Han satte før helgen inn en helsides annonse i New York Times, der den tidligere borgermesteren i storbyen irettesetter Clinton.

General Betray US?
Han beskylder videre Hilton for å spy ondskap mot den amerikanske hærføreren i Irak, melder AFP.

Bakgrunnen for den opphissede situasjonen mellom de to som begge ligger an til å bli deres respektive partiers presidentkandidater mot valget i 2008 er at Giuliani tok Clinton i å støtte en annonse fra den liberale anti-krigsgruppen MoveOn.org.

Denne annonsen sto i New York Times tidligere denne uken, med overskriften «General Petraeus, or General Betray US?»(eng. for: General Petraeus, eller General Sviker USA, red. anm.).

- På det tidspunktet hvor våre tropper trenger all vår støtte for å fullføre jobben, snur Hillary Clinton ryggen til dem, sier kommentatoren i webannonsen.

Videre blir det sagt:

- General Petraeus og de modige menn og kvinner som nå tjenestegjør under ham fortjener en unnskyldning. Vår nasjon fortjener bedre. Senator Clinton, gjør det rette! Trekk tilbake dine kommentarer og fordøm MoveOn.org.

Viste mistro
Giulianis annonse pekte på Clintons motstridende meninger, med tanke på at hun i 2002 støttet en invasjon av Saddam Husseins Irak, mens hun denne uken sender kritikk mot Petraeus og krever en tilbaketrekning.

Clinton viste i forrige uke mistro mot både den nevnte generalen og den amerikanske ambassadøren i Bagdad, Ryan Crocker.

Til sitt forsvar har Clinton sagt at hun ikke ville ha stemt til fordel for en invasjon av Irak, om hun hadde hatt kjennskap til Husseins mangel på masseødeleggelsesvåpen - som tross alt var Bush-administrasjonens fremste grunn til å gå inn i Irak.

Hun har også argumentert med at hun hadde forventet at president George W. Bush hadde brukt sin autoritet til å sørge for en diplomatisk forsoning i Irak-krisen, fremfor å gå til en umiddelbar krig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere