*Nettavisen* Nyheter.

- Condoleezza Rice til Sverige

Sverige kan bli det første nordiske landet som får besøk av verdens mektigste kvinne, USAs ferske utenriksminister Condoleezza Rice, hvis planene om å legge det neste Nato-toppmøtet til skistedet Åre blir realisert.

28.01.05 11:25

Natos generalsekretær Jaap de Hoop Scheffer vil ifølge Aftonbladet fatte beslutningen om å legge toppmøtet til Åre i løpet av kort tid. Svensk politi skal allerede være i gang med å planlegge sikkerhetstiltakene rundt toppmøtet, hvor til sammen 46 utenriksministere blir invitert.

Møtet skal etter planen finne sted 24. og 25. mai, og medfører et av de største svenske sikkerhetsarrangementene noensinne, bekrefter flere kilder overfør avisen. Sverige ble i fjor spurt om å være vertsland for et slikt toppmøte, og regjeringen takket i høst ja. Sverige er ikke Nato-medlem, men er et av forsvarsalliansens såkalte partnerland.

En delegasjon fra Nato har allerede vært og besøkt det nye konferansesenteret i Åre, og skal ifølge UD-ambassadør Krister Kumlin ha vært svært positive.

Nato-alliansen består av 26 land, og har i tillegg 20 partnerland, som også er representert på toppmøtene. I Åre er det snaut 10.000 fastboende, men rundt 350.000 turister besøker årlig det lille stedet i nord-Sverige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.