*Nettavisen* Nyheter.

- Danmark er nordens red light district

Antallet utenlandske prostituerte øker. Snart er Danmark det eneste landet i Norden som tillater kjøp av seksuelle tjenester.

04.03.08 20:02

Utenlandske prostituerte strømmer til Danmark, skriver politiken.dk. Ifølge avisen var de første romenske prostituerte på plass allerede ti dager etter at landet hadde blitt EU-medlemmer.

- Sender kvinner til Danmark
- De nye EU-landene sender kvinner til Danmark, akkurat som globaliseringen har gjort det billigere å transportere kvinner fra Østen og Afrika, siger Dorit Otzen, som leder Reden i København, en hjelpestasjon for prostituerte.

I løpet av 2007 hadde Reden nesten 250 flere besøkende enn året før. Andelen av utenlandske kvinner er steget med 20 prosent, og de utgjør totalt 38 prosent av henvendelsene til hjelpestasjonen.

«Forbyd sexkøb nu»
21 forskjellige danske organisasjoner har gått sammen om å danne oppropet «Forbyd sexkøb nu».

- Initiativet er viktig nettopp nå, fordi Norge er på vei mot et forbud, sier talsperson Hanne Helth i «Forbyd sexkøb nu» til politiken.dk.

Hun frykter at København kan ende opp som et Nordens «red light district»

Sverige forbød kjøp av seksuelle tjenester i 1999, i Finland er det delvis forbudt, og i Norge trår det nye forbudet mot sexkjøp etter alt å dømme i kraft 1. januar 2009.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.