RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Døde av overdose

Sist oppdatert:
Portugisisk politi skal ha funnet spor av beroligende medisiner.

Avisen France Soir sier politiets hovedteori i Madeleine-saken nå er at jenta døde av en overdose sovepiller, melder flere britiske aviser fredag.

Kroppsvæskene som ble funnet i bagasjerommet på leiebilen til McCann-familien, skal inneholde sikre spor av beroligende medikamenter.

- Sovepiller i store mengder
- Prøvene viser at den lille jenta hadde svelget medisin, uten tvil sovepiller, i store mengder, skriver France Soir.

Tidligere prøver av kroppsvæskene skal ha vist en nær identisk DNA-match med Madeleine.

Teorien til politiet er at Kate McCann drepte datteren ved et uhell og senere brukte leiebilen til å kvitte seg med liket.

McCann-familien har kategorisk benektet anklagene og kalt påstandene for ryktespredning fra politiets side.

- Et faktum
Journalisten i France Soir som har jobbet frem saken, Guilhem Battut, sier derimot at portugisisk politi nå har sterke beviser.

- Dette er ikke en teori, men et faktum i form av harde bevis som portugisiske myndigheter nå er i besittelse av, sier Battut til The Daily Mail.

Battut vil ikke oppgi sine kilder i saken, men sier det er snakk om høytstående kontakter i Portugal.

Rettsvitenskapsmann Alan Baker i den uavhengige organisasjonen Bericon sier til Daily Mail at det kan det være mulig finne spor av medisiner i for eksempel urin og oppkast, men han sier at det vil være svært vanskelig å angi mengden.

- Disse prøvene er mest sannsynlig langt fra ideelle. Hvis det bare er en flekk eller en uttørket avleiring, vil du kunne spore medisin, men ikke mengden, sier Baker til Daily Mail.

- Madeleine var energikrevende
Torsdag gjenga flere portugisiske aviser innholde fra dagboka til Madeleines mor. Kate McCann skrev hvor mye energi de tre barna krevde av henne. Madeleine omtales som svært aktiv. Innholdet i dagboka skal ha lekket fra fra portugisiske politikilder.

Politiet kom over dagboka i en villa foreldreparet leide like etter at Madeleine ble borte.

Sky News meldte torsdag at britisk politi har fått en ransakingsordre og dermed har anledning til å gjennomsøke McCann-familiens hjem i Rothley, Leicestershire.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere