RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dødstallene er ikke overdrevne

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
FN-koordinator Jan Egeland sier at dødstallene etter flodbølgen i Sør-Asia ikke kommer til å bli nedjustert, slik tilfellet har vært ved tidligere katastrofer.

På direkte spørsmål under en pressekonferanse mandag kveld sa FN-koordinator Jan Egeland at dødstallene i forbindelse med tsunami-katastrofen i Sør- og Sørøst-Asia er basert på nasjonale og regionale rapporter om bekreftede døde, og at det derfor ikke er grunnlag for å håpe at tallet vil nedjusteres.

Under jordskjelvet i Bam i Iran for et drøyt år siden, ble tallet på omkommet kraftig nedjustert etter først å ha blitt doblet. Også i forbindelse med terrorangrepene på World Trade Center i New York i 2001 antok man at langt flere hadde omkommet enn det som til slutt viste seg å bli det endelige tapstallet.

Egeland indikerer i forhold til julens enorme flodbølgekatastrofe heller at tallet på døde vil komme til å øke ytterligere.

- På Sumatra i Indonesia vet vi ikke om det er titusener eller hundretusener av mennesker vi ikke når frem til, sa den norske FN-koordinatoren på mandagens pressekonferanse.

- Barn har begynt å dø
Det har de siste dagene vært en voksende bekymring for helsesituasjonen i leirene som er opprettet for flomofre fra Somali i vest til Sørøst-Asia i vest.

- I Sri Lanka, India og Indonesia finnes det leire hvor forholdene er svært dårlige. Vi har fått indikasjoner på en økende dødsrate for barn i disse leirene, opplyste Jan Egeland på pressekonferansen mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere