RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dødsviruset smitter mellom mennesker

Sist oppdatert:
Vietnamesiske myndigheter frykter at den dødelige fugleinfluensaen nå smitter mellom mennesker, etter at en sykepleier som pleiet virusrammede, selv er blitt smittet.

Myndighetene bekreftet mandag at sykepleieren Nguyen Due Tinh (26) har testet positivt for viruset H5H1 - den fryktede fugleinfluensaen, melder Aftonbladet.

Sykepleieren arbeider ved Vietnams nasjonale institutt for tropiske sykdommer, hvor han har vært med og pleiet 21-årige Nguyen Sy Tuan og hans 15-årige søster, som begge er rammet av fugleinfluensa. De to søsknene ble smittet etter å ha drukket andeblod, en lokal delikatesse i Thai Binh-regionen.

Nguyen Due Tinh kan være det første beviset på at det dødelige viruset spres mellom mennesker.

- Han pleiet og hadde kontakt med fugleinfluensapasienter. Vi er informert om at han er smittet, men det kan være ulike årsaker til at han er rammet av viruset. Vi har foreløpig ikke konkludert, sier sykehusdirektør Tran Khac Vien till Reuters.

Myndighetene utreder nå hvordan Nguyen Due Tinh har blitt smittet, og undersøker om han har vært i kontakt med smittede fjærkre. 72 mennesker har så langt mistet livet på grunn av fugleinfluensaen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere