RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De ansvarlige må straffes

(AP)
Sist oppdatert:
I alt 27 mennesker ble drept av de to selvmordsbombene i Istanbul torsdag. FNs sikkerhetsråd ber om at terroristene og deres hjelpere «må finnes og straffes».

I alt mistet 27 mennesker livet i to blodige angrep mot britiske mål i Istanbul torsdag. Tallet på skadde er 440, opplyser tyrkiske myndigheter ved midnatt. Flertallet av de drepte var tyrkiske muslimer.

Britiske mål
Fire briter og tolv tyrkere ble drept i bombeattentatet mot det britiske konsulatet i Istanbul, opplyser byens ordfører Muammer Guler, ifølge NTB-AFP. Blant de drepte britene var karrierediplomaten og generalkonsul for Storbritannia Roger Short.

Det andre angrepsmålet var den britiskeide banken HSBC.

- Vi visste at det var en bombe da vi så en arm komme flygende gjennom vinduet, sier en lege på et sykehus nær HSBC, verdens nest største bank med base i London.

FN fordømmer
FNs sikkerhetsråd ba torsdag kveld alle nasjoner om å samarbeide for å «finne og straffe utøverne, organisatorene og sponsorene bak disse terrorangrepene».

- La meg si at vi alle våknet opp til nok en sjokkerende nyhet og jeg fordømmer på det

sterkeste de siste terrorangrep i Istanbul, sier FNs generalsekretær Kofi Annan, ifølge Reuters.

- De som utførte disse angrepene har ingen respekt for menneskeretter og vi bør på det sterkeste ta avstand fra deres handlinger.

Advarer australiere
Den britiske utenriksministeren Jack Straw sier at angrepene «bærer alle kjennetegn på internasjonal terrorisme utført av al-Qaida og organisasjoner som støtter den».

Australske myndigheter advarte fredag sine innbyggere fra å reise til Tyrkia på grunn av fortsatt fare for terrorangrep etter selvmordsaksjonene torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere