RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De hadde ingen problemer

Foto: PRIVAT (Namdalsavisa)
Sist oppdatert:
- Min bror og Marita hadde ingen problemer, sier broren til Marita Strøms drapssiktede ektemann. Nå vil familien ha norsk hjelp.

Broren til Marita Strøms mann kan ikke tro at broren har drept trebarnsmoren Marita Strøm (38).

- De var veldig greie og hadde ingen problemer. De var mange ganger på ferie og hadde aldri problemer, sier Farhad Osman til TV 2.

Han nekter å tro at broren (25) kan ha tatt livet av sin kone, og mistenker det lokale politiet for å ha gjort en stor feil.

- Glad i henne
- Politiet finner ikke ut noen ting, og vet ikke hvem som har gjort det. Hvorfor har de tatt ham? Jeg tror ikke han har gjort det, for han er veldig glad i barna og i kona si, sier Farhad Osman.

25-åringens advokat Brynjar Meling krever at norske politimyndigheter tar seg av etterforskningen etter at Namsos-kvinnen ble skutt og drept med to skudd i brystet mens familien var på ferie i Nord-Irak. Parets tre barn skal ha vært vitner til drapet.

- Dette er en norsk statsborger som er siktet for drapet på en annen norsk statsborger, og dette er underlagt norsk juridiksjon, og derfor så er dette en sak som kan gå for norsk domstol, og bli etterforsket av norsk politi, mener Brynjar Meling.

5-åring avhøres
Det fem år gamle barnet til ekteparet skal ha blitt avhørt av irakisk politi to ganger, noe familien reagerer skarpt på ifølge VG. Nå trygler familien om norsk hjelp.

- Man kan bare ikke sette et barn under avhør på denne måten. Et barn som skal ha vært med i bilen da moren ble drept, mener Farhad Osman.

Han hevder at ukjente personer skal ha spanet på Marita flere dager før drapet, og peker på at ekstremister kan stå bak drapet - til tross for at irakisk politi avviser dette.

Vil ha barna hjem
Barna er nå hos tanten sin i Irak. Dersom familien i Norge får en offisiell bekreftelse om at de kan ta barna til Norge, vil de dra til Irak for å hente dem.

- Det er vanskelig å miste en søster, og vite at barna hennes sitter igjen uten mor eller far. Vi vil nå prøve å få dem til Norge så raskt som mulig, sier Marita Strøms søster, Tove Strøm Sellæg, til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere