*Nettavisen* Nyheter.

- De hadde skyld i Concorde-ulykken

Franske myndigheter vil saksøke flyselskapet Continental. Mener de har skylda for Concorde-ulykken som kostet 113 menneskeliv.

12.03.08 15:04

Granskningen av Concorde-ulykken i 2000, viste at en liten metallstang på rullebanen forårsaket den fryktelige krasjen.

Metallstangen hadde falt av et fly fra det amerikanske selskapet Continental, som tok av like før Concorden fra Air France. Overlydsflyet traff metallstangen akkurat da det hadde nådd avgangshastighet på rullebanen på Carles de Gaulle-flyplassen i Paris.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tok av med brennende vinge
Stangen punkterte et av Concordens dekk, og store deler av det ødelagte dekket ble slynget med stor kraft inn i flyets venstre vinge og slo hull i drivstofftanken.

Selv om vingen var innhyllet i flammer, hadde pilotene ikke annet valg enn å ta av ettersom hastigheten på flyet var for høy til å stoppe. Etter noen få kilometer mistet pilotene kontroll, og det brennende flyet styrtet inn i et hotell. 109 passasjerer og fire hotellgjester ble drept.

- Uaktsomt drap
Granskningen av havariet viser at metallstangen ikke var standardisert for montering på Continental-flyet.

Franske påtalemyndigheter vil nå sette selskapet Continental, mekanikeren John Taylor og sjefen for vedlikeholdsavdelingen, Stanley Ford, på tiltalebenken, melder AFP.

Statsadvokat Bernhard Farret sier til nyhetsbyrået at flyselskapet og de ansvarlige teknikerne må tiltales for uaktsomt drap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.