*Nettavisen* Nyheter.

- De peker på ham med våpen

Hør TV 2s reporter Fredrik Græsviks dramatiske skildring av angrepet på Hotel Serena i Kabul.

14.01.08 21:38

Utenriksminister Jonas Gahr Støre og den norske delegasjonen måtte mandag søke tilflukt i kjelleren på Serena Hotel etter et bombeangrep rettet mot hotellet. En Dagbladet-journalist og en UD-ansatt ble hardt skadd i angrepet.

Ifølge TV 2s reporter på stedet ligger hotellet midt i sentrum av Kabul. Han beskriver området som et utrygt strøk der det ikke er uvanlig å høre ildgivning.

Under Græsviks innslag på Nyhetskanalen kunne man høre høylydt skriking i forbindelse med pågripelser ved Serena Hotel.

Avkledd
- Det står mange soldater her som sikter med våpen på en kar som står midt i resepsjonen. Alle frykter at det skal være flere selvmordbombere i hotellet. Nå blir han jaget ut med våpen pekende mot seg. Lokale afghanere som nesten er avkledd blir bragt ut med håndhjern av væpnede afghanske og amerikanske soldater, sier Græsvik som avbryter rapporteringen, henvender seg til noen forbipasserende og sier: «I think they need some help there».

Taliban har tatt på seg skylda for angrepet. Talsmann Zadihullah Mujahid sier til BBC at fire menn gikk til angrep på hotellet med kalasjnikov maskinpistoler og granater.

En av angriperne skal ha sluppet inn på hotellet, før sprengladningen gikk av. De andre angriperne skal ha unnsluppet. En av granatene gikk av på parkeringsplassen. Ifølge Reuters er minst to vakter drept i angrepet.

- Vindet vårt ble skutt inn
Græsvik befant seg på rommet på sitt hotell da angrepet rammet Serena Hotel.

- Vi hørte kraftig autoamtgeværild rett utenfor. Så hørte vi en kraftig eksplosjon, og vinduet ble skutt inn, sier han.

Græsvik og hans fotograf flyktet ut gjennom en røykfylt gang. I resepsjonen hadde folk søkt dekning bak søyler og møblement. Gulvteppet var fullt av blodpøler.

- Det var tydelig å se at personer hadde blitt slept vekk fra disse dammene, sier han.

Deretter gjorde Græsvik og hans kolleger sitt beste for å hjelpe skadde til medisinsk behandling.

- Vi fikk tak i norske soldater som evakuerte de skadde nordmennene til den internasjonale flyplassen der det er et militærsykehus, sier Græsvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag