*Nettavisen* Nyheter.

- De planlegger en ulykke

Foto: (Faksimile: Daily Mirror)

Ti måneder før prinsesse Diana døde, skrev hun et brev til butleren Paul Burrell der hun forutså at hun skulle dø i en ulykke. De som skal ha stått bak planene, er navngitt i brevet.

20.10.03 14:42

Det går frem av en artikkel i dagens Daily Mirror.

Burrell skal ha fått brevet ti måneder før Diana døde i en bilulykke i Paris i 1997. Burrell skriver at Diana ga ham brevet som en «forsikring».

- Planlegger ulykke
Daily Mirror offentliggjør brevet mandag, der Diana også har navngitt de hun mener står bak planen om å ta livet av henne. Navnene er blanket ut i versjonen som har kommet på trykk.

- Denne fasen i livet mitt er den farligste. NN planlegger en ulykke med bilen min, en bremsefeil og alvorlig hodeskade slik at veien ryddes og Charles kan gifte seg, skriver Diana i brevet.

Diana døde 31. august 1997 sammen med sin gode venn Dodi Fayed da bilen de satt i, krasjet i en tunnel i Paris. Granskningskommisjonen konkluderte med at sjåføren Henri Paul hadde vært beruset og holdt for høy fart, og at det var grunnen til ulykken.

Fayeds far, Mohammed al Fayed, er overbevist om at Diana og Dodi ble drept av britisk etterretning, og har brukt hundretusenvis av kroner på privat etterforskning. Dianas familie på sin side har slått seg til ro med at det var en ulykke.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Tror du Diana ble myrdet?
Ja
Nei
Vet ikke

Se resultat

Burrell skriver i sin nye bok «A Royal Duty» at Diana ble bekymret for sin egen sikkerhet to år før hun døde, og at dette førte til at hun ville skrive om sin frykt i brevet. Hun ga brevet til Burrell og sa:

- Jeg daterer dette og vil at du skal beholde det. Bare i tilfelle.

I veien
To måneder før hun skrev brevet, var skilsmissen fra prins Charles klar, men Diana var likevel svært populær i England. Likevel hadde Diana en følelse av at hun var i veien, og at jo mer populær hun ble, desto mer ble hun sett på som et bryderi.

- Hun følte at «systemet» ikke satte pris på arbeidet hennes, og at så lenge hun var i bildet ville aldri Charles kunne gå videre, hevder Burrell i boken sin.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ensom
Burrell mener at det var blitt et problem for «etablissementet» at Diana var blitt så sterk og populær. På grunn av frykte krevde Diana at leiligheten i Kensington Palace ble gjennomsøkt for lytteutstyr.

Brevet, som Daily Mirror trykker, viser også hvor ensom Diana følte seg.

- Jeg sitter her ved skrivebordet mitt i dag i oktober, og lenger etter en som kan gi meg en klem og oppmuntre meg til å være sterk og holde hodet hevet.

Venn og tjener
Burrell var Dianas tjener og venn i over et tiår under de mest turbulente årene mens hun var gift med prins Charles. Han var siktet i fjor for å ha stjålet hundrevis av prinsessens eiendeler, blant annet smykker og klær. Da dronning Elizabeth opplyste til påtalemakten at Burrell skulle ta ansvaret for enkelte av eiendelene, ble butleren frikjent.

Redaktør i Daily Mirror, Piers Morgan, sier at han ikke har noen grunn til å tvile på innholdet i brevet og at det er ekte.

Ingen ved Buckingham Palace vil kommentere kommentere artikkelen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.