RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De som helbreder deg, vil drepe deg

Sist oppdatert:
Al-Qaida skrøt av «legeligaen» i forkant av terroranslagene.

En al-Qaida-leder i Irak skrøt av at en terrorcelle bestående av leger ville slå til i Storbritannia. Al-Qaida-lederen skal ha sagt at: De som helbreder deg, vil drepe deg.

Advarselen kom i forkant av de mislykkede terroranslagene i London og Glasgow fredag og lørdag. Det var en britisk øversteprest i Bagdad, Canon Andrew White, som var mottaker av den groteske advarselen.

Kobles til angrepene
Advarselen blir nå koblet sammen med terrorangrepene hvor flere av de mistenkte bakmennene er leger. Canon Andrew White forteller til den britiske avisen The Times at han overleverte advarselen til den britiske utenrikstjenesten i april. Advarselen er nå blitt ordrett overlevert til britisk politi, opplyser en talsmann for utenrikstjenesten.

Knuse britene
White forteller at han traff al-Qaida-lederen i forbindelse med et møte om religiøs forsoning, i den jordanske hovedstaden Amman.

- Han snakket om hvordan de skulle knuse britene og amerikanere. Han sa at planene allerede var klare og at de snart skulle knuse britene. Han sa: De som helbreder deg, vil drepe deg, forteller White til avisen.

Al-Qaida-lederen, som er i 40-årene, sa at Storbritannia skulle angripes først, og deretter USA. Motivet til angrepene er nasjonenes deltakelse i Irak-krigen.

Møtte «Djevelen»
White ble først kjent med identiteten til mannen etter møtet, men vil ikke avsløre navnet overfor The Times.

- Jeg møtte Djevelen den dagen, understreker White.

Åtte leger og legestudenter er arrestert og mistenkt for å ha stått bak terroranslagene i Storbritannia. Flere av de mistenkte har blitt koblet til kjente, radikale ekstremister i databasen til den britiske sikkerhetstjenesten MI5. Men ingen av de mistenkte skal ha vært under politiets overvåking før anslagene fredag og lørdag, opplyser britisk etterretning til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere