*Nettavisen* Nyheter.

- De vil sprenge meg

Foto: Stefan Söderström (Scanpix Sverige)

En nordmann i Stockholm sier han har et bombebelte rundt magen og at kidnappere skal sprenge ham. - Han ser trøtt ut, sier et øyenvitne til TV 2 Nettavisen.

25.06.06 17:38

Er du i nærheten? Skriv til vaktsjef@nettavisen.no, eller ring 21 00 60 10.

Svensk politi fikk melding klokken 10.50 om en mann som gikk rundt i Stockholmsforstaden Tensta med en bombe.

- Vi har en mann som har en mulig bombe rundt seg i Tensta utenfor Stockholm, sier vakthavende befal hos Stockholm-politiet, Tomas Ibstedt, til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Aftonbladet tror politiet på stedet at ladningen nordmannen har rundt livet er skarp. Etter at den ble undersøkt av en bomberobot er beltet nå fjernet, melder Dagens Nyheter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kontakt via mobil
Politiet opplyser at det pågår en stor politiaksjon, og at de tar saken veldig alvorlig.

- Han har et slags belte rundt midjen, og det ser ut som det er en penn på beltet som det går tråder fra og til en mobiltelefon som han holder i hånden, sier stasjonsbefal Stefan Larsson ved Västerortspolitiet til TV 2 Nettavisen.

Politiet bekrefter at mannen er norsk.

- Det er en norsk mann. Han er knapt 30 år, og har oppgitt et navn til oss. Vi kjenner ham litt fra før av, sier Larsson, uten at han ønsker å utdype dette.

Han forteller at mannen sitter på bakken på en parkeringsplass.

- Vi har kontakt med han via mobiltelefon. Bombeteknikere er på plass, men de jobber sakte men sikkert, sier Larsson.

- Kidnappet i tre døgn
Politiet tror ikke at mannen er påvirket av narkotika eller at han har psykiske problemer, men opplyser at mannen er opprørt og sjokkert.

- Han forteller at han har vært kidnappet i en leilighet i tre døgn, og at de har satt en bombe på ham. De har truet med å drepe ham. Hvorfor vet vi ikke, sier Larsson.

Klikk på bildet for å forstørre.

Over 46 politifolk er på stedet, skriver Expressen.se. Det er opprettet en sikkerhetssone på 400 meter rundt mannen, og i 12.30-tiden begynte man å evakuere beboere i forstaden. Et hundretalls personer i Krällingegränd, der mannen oppholder seg, rømmer nå området.

- Jeg er redd
Rabi Issa bor med sin kone og barna på 4 år og 8 måneder i en leilighet rett overfor stedet der mannen sitter.

- Det sitter en mann der nede med massevis av kabler. Han ser trøtt ut, jeg tror han kommer til å sovne snart, sier Issa til TV 2 Nettavisen.

Issa fulgte dramaet gjennom vinduet helt siden elleve-tiden. I over time var han, kona og babyen deres fanget i leiligheten.

- Man blir jo redd når man ser sånt. Ingen visste hva som skjedde, det tok en time før politiet kom og banket på. Da sa de vi skulle holde oss inne, og ikke være i nærheten av vinduene eller døren. Senere kom de og sa at vi måtte dra fra leiligheten.

Issa og familien har dratt til en fetter som bor i nærheten. Andre av de rundt hundre evakuerte er flyttet til en idrettshall.

- Tror du det er en ekte bombe?

- Det ser ut som ekte kabler, og jeg så at han holdt noe i hånden, noe med en knapp eller noe sånt, forteller Issa.

Han har aldri sett nordmannen før, selv om han har bodd i leiligheten i nesten åtte år.

- Vi var glade for å komme oss vekk derfra. Vi vet ikke hvor lenge vi må holde oss unna, om situasjonen blir løst nå eller i morgen. Det gjør ikke noe, vi kan sove hvor som helst, bare det ikke skjer noe, legger han til.

Gråt
- Han oppførte seg merkelig, og satt utenfor her og gråt. Mannen hadde noe rundt midjen og noe i hånden, forteller Ali til TT over telefon.

Ali jobber i en butikk nær der mannen ble funnet, og snakket med ham.

- Han sa til oss at vi skulle gå inn i butikken, og da gjorde vi det. Da politiet kom hit, sa de at vi skulle bli i butikken og holde døren stengt, forteller Ali.

- Jeg ser mannen herfra, han sitter ned og drikker noe, og politiet prater med ham. Jeg har aldri vært med på noe liknende i Sverige, selvfølgelig er jeg redd, legger han til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.