RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De ville føre hellig krig i Europa

Foto: AFP
Sist oppdatert:
Christian og Maria ble arrestert etter å ha oppfordret til hellig krig.

Den spanske soldaten Christian Peso Ruiz Coello (23) og hans russiske kjæreste Maria Choubina (23) ble pågrepet av politiet i Spania tirsdag.

Publiserte videoer
Paret er mistenkt for å ha publisert videoer på Internett med oppfordringer til å føre jihad (hellig krig red.anm.) i Spania. Innholdet skal også ha vært preget av islamistiske synspunkter, melder CNN.

De to praktiserende muslimene ble pågrepet under aksjon i den sørspanske byen Granada.

De mistenkte skal angivelig ha postet elleve radikale videoer på Internett, som har fått 2007 treff. I tillegg hadde de nettkontakt med 200 personer fra Europa og Midtøsten som var positive til internasjonal jihad, opplyser det spanske innenriksdepartementet i en uttalelse.

Øker terrortrusselen
Videoen hadde til hensikt å oppfordre ekstreme islamister til å gjennomføre angrep i Spania generelt og Granada spesielt.

- Formålet med denne aktiviteten er å øke trusselen mot vårt land gjennom bruk av terroristgrupper og terroristelementer som er tilknyttet til den globale jihaden, opplyser innenriksdepartementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere