RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De ville henge meg

Sist oppdatert:
Torturofferet Megan Williams er oppe av sykesenga. Kidnapperne har møtt i retten.

Tirsdag møtte de seks amerikanerne som skal ha kidnappet 20-årige Megan Williams fanget i retten.
Karen Burton (46), datteren Alisha Burton (23), George A. Messer (27), Danny J. Combs (20), Frankie Brewster (49) og sønnen Bobby Brewster (24) er mistenkt for å ha torturert den svarte jenta på det groveste.

Under rettshøringen kom det frem enda flere grufulle detaljer, melder nyhetsbyrået AP.

En rettsbetjent leste opp Williams forklaring om hva som har skjedd. Forklaringen ble tatt opp samme dag som hun ble reddet.

Måtte drikke vokternes urin
I løpet av uka hun ble holdt fanget skal hun ha blitt stukket med en slakterkniv og slått med trepinner og fluesmekkere. Williams har også forklart at torturistene misbrukte henne seksuelt, tvang henne til å spise dyreekstrementer, kastet glovarmt vann over henne og kom med rasehets.

Under høringen kom det også frem ny informasjon: Megan har forklart at det ble helt flytende stearin over henne, og to av fangeholderne skal også ha tvunget henne til å drikke et glass med urin.

20-åringen skal ha blitt voldtatt av Danny J. Combs mens han truet henne med kniv, blitt bundet med kabler og forsøkt kvalt av Karen Burton, George A. Messer skal ha kastet varm stearin på henne og Bobby Brewster skal ha stukket henne med kniv.

Megans mor, Carmen Williams, forlot rettssalen gråtende, etter å ha hørt en av de seks mistenkte forklare seg. Williams møtte også i retten tirsdag. Bandasjert på venstre ankel og skinne på armen, skal hun ha tviholdt på en liten teddybjørn.

- Redd
Under rettsmøtet ble siktelsene mot de seks skjerpet. Samtlige er nå siktet for kidnapping, noe som kan gi livsvarig fengsel i USA. Foreløpig er de derimot ikke siktet for raserettet kriminalitet, såkalte «hate crimes». Dette til tross for at Williams har forklart at kidnapperne sa at de ikke likte svarte og ville henge henne.

- De sa til meg at de ville slå meg og gjøre andre ting hvis jeg forsøkte å rømme. Jeg var redd for dem, leste rettsbetjenten fra Megans skriftelige forklaring.

Ifølge sheriffkontoret skal de siktede ikke ha våget å slippe Williams fri fordi de var redd hun skulle røpe hva de hadde gjort. De skal også ha diskutert om de skulle drepe henne.

- Hjelp meg
Et anonymt tips førte til at Megan Williams slapp fri 8. september. Hun hadde da blitt holdt fanget i et hus i Big Creek, West Virginia i USA i en uke.

Politiet besøkte en av naboene til åstedet da Megan kom løpende mot dem.

- Hjelp meg, ropte hun med utstrakte armer da hun haltet ut av en campingbil som sto parkert ved huset der overgrepene skal ha funnet sted, skriver AP.

Under tirsdagens rettshøring, gråt flere av de siktede. Frankie Brewster forklarte seg om sin rolle i kidnappingen og impliserte samtidig flere av de andre.

- Jeg vil bare gjøre opp for meg, sa Brewster.

Brewsters sønn, Bobby, som også er siktet for forholdene, skal ifølge politiet ha hatt et forhold til Williams tidligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere