RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Demokratene en fare for nasjonen

Foto: Gerald Herbert (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
President George W. Bush advarte amerikanerne på det sterkeste mot å stemme demokratisk da han satte i gang sin valgkampmaskin.

- 14. september 2001 stod jeg i ruinene av Tvillingtårnene. Jeg husker mye fra den dagen. Som vi alle gjorde den dagen, tok de menn og kvinner som lette gjennom ruinene det personlig. Jeg tok det personlig. Jeg har en forpliktelse som fortsetter. Jeg vil aldri gi etter i kampen for å straffe våre fiender. Jeg vil forsvare USA, uansett hva som kreves, skrøt Bush, da han talte til republikanske guvernører mandag.

Bush har sakket akterut på popularitetsmålingene mens demokratene har fått mye tid i mediene på grunn av partiets nominasjonskamp. Både demokratenes favoritt John Kerry og hans rival John Edwards ville fått flere stemmer enn Bush dersom det var presidentvalg i dag, viser flere målinger.

- Setter USA i fare
Men nå går Bush til motangrep etter at han lenge har sittet stille og hørt på demokratenes kritikk av hans regjering. Bush sa rett ut i talen mandag kveld at hans rivaler vil sette USA i fare.

- Det er et valg mellom et USA som styrer verden med styrke og trygghet eller et USA som er utrygt når det står overfor fare, sa Bush.

Han langet også ut mot demokratenes innenrikspolitikk.

- Velgerne vil ha et klart valg til høsten mellom to regjeringsalternativer. Et som oppmuntrer næringslivet, og en som vil heve skattene, sa Bush.

Syrlig kritikk av Kerry
I den 40 minutter lange talen nevnte ikke Bush noen av demokratiske kandidatene ved navn, men en del av hans skarpeste kritikk var rettet mot favoritten John Kerry fra Massachusetts.

- Det andre partiets nominasjonskamp holder fortsatt på. Kandidatene er en interessant gruppe med forskjelllige meninger.

- De er for skattelette og mot det. De er for Nafta (North American Free Trade Association) og de er mot Nafta. De er for Patriot Act og de er mot Patriot Act. De er for frigjøring av Irak og motstandere av det. Og det er bare en senator fra Massachusetts, sa Bush og høstet latter og applaus fra sine partifeller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere