RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Demokrati er den beste hevn

Sist oppdatert:
Bilawal Zardari (19), sønnen til Benazir Bhutto, sverger å fortsette med å kjempe for demokrati i Pakistan.

Søndag ble det kjent at den 19 år gamle sønnen til Benazir Bhutto, Bilawal Zardari, skal overta som partileder for Pakistans People’s Party (PPP).

Beste hevnen
Bilawal, som er student ved Oxford University, sier at PPP vil fortsette med å kjempe for demokrati med fornyet kraft. Videre sa 19-åringen at demokrati er den beste hevnen for morens død, melder Sky News.

Enkemannen til Bhutto, Asif Ali Zardari, er utnevnt som nestleder i PPP og opplyser søndag at partiet vil delta i valget 8. januar.

- Til tross for den farlige situasjonen, vil vi delta i valget som tidligere planlagt i henhold til hennes ønske og tankegang, sa Zardari under en pressekonferanse i Naudero.

Avgjørelsen har resultert i at partiet til tidligere statsminister Nawaz Sharif også vil delta i valget. Dermed stiller de to største opposisjonspartiene i det kommende valget om halvannen uke. Sharif har tidligere uttalt at de vil boikotte valget i respekt for Bhuttos død.

Krever gransking
Enkemannen Zardari krever nå at FN igangsetter en gransking av drapet på Bhutto, som ble drept i en selvmordsaksjon i Rawalpindi torsdag.

Zardari skal fungere som PPPs uoffisielle leder inntil sønnen har avsluttet studiene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere