RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Den vakre lyden av boring

Sist oppdatert:
En kilometer under Tasmania sitter to menn og hører på iPod og den vakre lyden av boring.

I ni dager har redningsaksjonen ved Beaconsfield gullgruve på Tasmania pågått. 25. april ble Brant Webb (37) og Todd Russell (34) fanget inne i en liten lomme i fjellet etter at et jordskjelv sendte store mengder stein ned i en sjakt.

Redningsarbeidere har allerede laget en 16 meter lang tunnel inn til lommen der Russell og Webb befinner seg. Nå jobber de med å utvide tunnelen slik at den blir stor nok til å krabbe igjennom.

- Fjellet er veldig hardt. En av våre medlemmer sa arbeidet er som å drille gjennom et sauehode, sier fagforeningsleder Bill Shorten til pressen fredag, skriver Reuters.

De to mennene har fått inn hver sin iPod med rock- og westernmusikk, men den flotteste lyden de lytter til, er lyden av boring. En maskin borer seg jevnt og trutt nærmere den lille lommen i fjellet der de to mennene sitter.

- Boringen er deres venn, konstaterte lege Greg Edsall overfor den store mengden reportere som dekker redningsaksjonen.

Shorten og Webb har ikke funnet egen rikdom i gullgruven, men det kan forandre seg når de kommer opp. Australsk media spekulerer i millionkontrakter for eksklusive rettigheter til å fortelle mennenes historie.

Redningsarbeiderne blir nå sjekket for kamera og filmutstyr før de går ned i gruven. Årsaken er rapporter om at de skal ha blitt tilbudt store beløp for å filme redningsaksjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere