RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/AP

- Denne saken får en bisarr avslutning

Sist oppdatert:
Politiet tror de har funnet den gravide visekorporalen Maria Lauterbach død. Mistenkt er en medsoldat som skal ha voldtatt henne.

Politiet har funnet det de tror er levningene etter den savnede visekorporalen Maria Lauterbach (20). Hun ble meldt savnet av moren den 19. desember etter at hun ikke hadde ringt hjem på flere dager. Politiet mistenker en medsoldat som skal ha voldtatt henne, melder CNN.

Mistenker medsoldat
Lauterbach var gravid i åtte måneder da hun forsvant. Det er ikke klart om barnet også ble drept, eller om Lauterbach rakk å føde før hun ble drept. Lauterbach skal ha opplevd de første veene da hun sist snakke med sin mor den 14. september.

Den døde kvinnen er funnet i bakgården hos en savnet marinesoldat. Politiet fant også blod og tegn på slagsmål inne i huset. Huset så ut som noen hadde forsøkt å rydde opp etter voldshandlingen, melder CNN. Noen hadde for eksempel forsøkt å male over blodet på veggene.

Lauterbach tjenestegjorde ved Camp Lejeune. Hun forsvant like før hun skulle vitne i en sak. Det er nå klart at mannen hun skulle vitne mot var korporal Cesar Armando Laurean, som Lauterbach hadde anklaget for voldtekt.

Kvinnen politiet tror er Lauterbach ble funnet begravet i hagen hos Laurean, og politiet tror det var han som drepte henne.

Bisarr sak
Laurean er nå på flukt fra politiet. Han etterlot seg et brev til kona si, der han skriver at Lauterbach begikk selvmord, og at han bare begravde henne. Ifølge brevet skal hun ha kuttet sin egen strupe.

En endelig avklaring om hva som ligger begravet i hagen til Laurean vil først komme lørdag. Årsaken til dette skal vært at liket har blitt brent før det ble begrevet.

Sheriff Ed Brown i Onslow County antyder at dette er en svært merkelig sak.

- Jeg tror denne saken vil få en bisarr avslutning. Og når jeg sier bisarr, mener jeg mer enn bare et dødsfall og en begravelse, sier han.

Den frittalende sheriffen sjokkerte da han åpnet pressekonferansen med ordene: «Hun er død, og hun er begravet».

Klappjakt
Politiet skal gjentatte ganger ha forsøkt å snakke med Laurean før han forsvant fra Camp Lejeune fredag ettermiddag. Han begrunnet dette med at advokaten hans ikke lot ham få lov.

Politiet skal ha blitt kontaktet av et vitne fredag morgen. Vitnet skal ha overbevist politiet om at Lauterbach var død. Etter det CNN erfarer skal vitnet ha vært Laureans kone, men politiet har ikke bekreftet dette. Han vil heller ikke si hva dødsårsaken var.

Politiet vet ikke hvor Laurean er på vei. Laureans kone befinner seg fortsatt i Onslow, og Brown beskriver henne som samarbeidsvillig.

- Hvis han blir presset inn i et hjørne ... han kan være en person du ikke bør snu ryggen til, sier Brown om Laurean.

Fortsatt «venner»
Ifølge psykiater Peter Steiner, Lauterbachs onkel, tror familien at den angivelige voldtekten gjorde henne gravid. Årsaken til at Laurean ikke ble pågrepet etter at Lauterbach rapporterte den angivelige voldtekten var at de to så ut til å beholde et «slags vennskapsforhold» etter at hun anga ham.

- Informasjon vi har fått i løpet av de siste 24 timene har fått oss til å tro at hun fortsatt hadde en slags kontakt med ham, sier Paul Ciccarelli ved militærets egen etterforskningsenhet ved Camp Lejeune. Derfor anså ingen at det var noen fare for at Laurean ville rømme.

Etter at Lauterbach anmeldte voldtekten, skal hun ha blitt utsatt for trakassering fra medsoldatene og valgte derfor å leie et rom utenfor basen. Steiner forteller at noen skal ha tuklet med bilen hennes, og at en anonym person hadde slått henne i ansiktet.

Fant bilen
Lauterbachs mobiltelefon ble funnet i veikanten nær basen den 20. desember. Bilen hennes ble funnet mandag utenfor en fastfood-restaurant. Den har mest sannsynlig stått der siden 15. desember.

En ansatt ved den lokale rutebilstasjonen sier han solgte Lauterbach en enveisbillett til El Paso. Ifølge sheriffen ble denne billetten aldri brukt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere