*Nettavisen* Nyheter.

- Denne skjøt Russland på oss

Foto: Scanpix

Georgia raser, mens russerne nekter alt.

07.08.07 11:22

Georgisk spesialpoliti ryddet tirsdag opp på stedet der myndighetene hevder at en russisk rakett ble skutt fra et jagerfly dagen før. Politiet bar blant annet bort det som skal ha vært rakettens motor mens fotografer tok bilder.

En talsmann for den georgiske innenriksministeren sier at det russiske flyet var 70 kilometer inn i landets territorium da det avfyrte raketten, som veide nesten ett tonn. Raketten eksploderte ikke da den traff bakken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: REUTERS/Irakli Gedenidze

- Landet i bakgård
- Raketten landet i bakgården til en landsbyboer i Tsitelubani, sier talsmann Shota Ustiashvili til BBC. Ministeren selv har også forsikret overfor Reuters at angrepet kom fra Russland.

Russerne nekter på sin side fortsatt å ha fløyet over nabolandets territorium.

- Russlands luftforsvar fløy ikke over Georgia verken på mandag eller på tirsdag. Russland har ikke krenket Georgias grenser, sier oberst Alexander Drobyshevsky i det russiske luftforsvaret til BBC.

Dårlig forhold
Russland og Georgia har hatt et dårlig forhold helt siden Sovjetunionens sammenbrudd i 1991, og da fire russiske offiserer ble anklaget for spionasje og utvist fra Georgia i fjor ble det forverret.

Georgia har flere ganger hevdet at det russiske luftforsvaret har krenket grensene deres. I tillegg er Moskva misfornøyde med georgiernes plan om å bli med i Nato, ifølge BBC.

Tirsdag har det georgiske utenriksdepartementet kalt Russlands ambassadør inn på teppet for å protestere mot rakettskytingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.