RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dere må ta dette på alvor

Foto: MANDEL NGAN (Afp)
Sist oppdatert:
Presidenten advarer om at orkanen Isaac kan forårsake store ødeleggelser.

President Barack Obama råder innbyggere langs Gullkysten i sørstatene til å lytte til lokale myndigheter når Isaac treffer kysten. Den tropiske stormen Isaac ble ved 18.30-tiden norsk tid oppjustert til orkanstyrke 1.

Obama varsler store ødeleggelser og advarer om mye flom.

- Vi står overfor en stor storm som kan forårsake mye flom og andre ødeleggelser, sa president Barack Obama under en pressekonferanse i Det hvite hus tirsdag, melder nyhetsbyrået AP.

- Dette er ikke tiden for å utfordre skjebnen. Dette er ikke tiden for å avvise advarslene til myndighetene. Dere må ta dette på alvor, sa en bestemt Obama.

- Lytt til myndighetene
Myndighetene har beordret evakuering i de mest utsatte områdene, og det er erklært unntakstilstand i flere delstater, deriblant Louisiana og Alabama.

- Mens vi venter på at Isaac skal treffe oss, så vil jeg oppfordre alle innbyggere langs Gullkysten til å lytte til deres lokalmyndigheter, og følge deres råd, inkludert om de ber dere evakuere, sa Obama, ifølge Sky News.

Isaac er i ferd med ånærme seg New Orléans. Onsdag er det nøyaktig syv år siden orkanen Katrina, som hadde orkanstyrke 3, la New Orléans i ruiner. Mer enn 1800 mennesker døde som følge av orkanen. Naturkatastrofen forårsaket materielle skader for flere milliarder dollar.

Treffer land tirsdag kveld
Meteorologer tror at Isaac vil treffe land sørvest for utløpet til Mississippi-elven tirsdag kveld amerikansk tid. Det er ventet at stormen vil bevege seg over flere delstater.

Lokalbefolkningen i utsatte områder tar forholdsregler og forbereder seg på massivt uvær. De hamstret inn mat og vann, dekker til vinduer og dører og sikrer båtene sine.

Butikker og andre næringer holder stengt mens innbyggerne holder pusten.

- Vi har en plan
I New Orléans forbereder de seg på det verste.

- Vi har på plass en plan som skal sikre byen, og vi har en beredskapsplan til å handle raskt om det blir en krisesituasjon. Vi er overbevist om at arbeidet vi har lagt ned de siste årene gjør oss i stand til å håndtere denne type stormer, sier borgermester Mitch Landrieu, melder CNN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere