RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: United Photos paul vreeker (EPA)

- Derfor styrtet flyet

Sist oppdatert:
Nederlandske granskere tror de har funnet en av årsakene til flyulykken i Amsterdam.

Granskere fra den nederlandske havarikommisjonen opplyser under en pressekonferanse onsdag at en feil med flyets høydemåler kan ha bidratt til flykrasjen på Schiphol flyplass i Amsterdam forrige uke.

Mistet farten
Leder for havarikommisjonen, Pieter van Vollenhoven, sier at 737-maskinen fløy på autopilot under innflyging og at et problem med høydemåleren resulterte i et tap av farten, melder BBC.

Vollenhoven forteller at høydemåleren viste at Boeing-flyet befant seg på bakkenivå til tross for at de i realiteten var på 595 meters høye under innflyging til Schiphol.

- Flyet var på autopilot og systemet trodde de allerede hadde landet, sa han på pressekonferansen.

- Taleskriveren og den svarte boksen som havarikommisjonen har i sin besittelse, indikerer at det forekom uregelmessigheter under flyets nedstigning. Ved 1950 fots høyde, omtrent 700 meter, viste høydemåleren en drastisk endring i høyden, som ble sendt til autopiloten som var tilkoblet for landing, sa han, melder nyhetsbyrået AFP.

Videre opplyste Vollenhoven at det hadde vært problemer med flyets høydemåler to ganger tidligere.

Brakk i tre deler
Boeing-737-maskinen krasjlandet på et jorde like før rullebanen og skroget brakk i tre deler.

Ni mennesker omkom i ulykken og flere titalls passasjerer ble skadd. Det var 127 passasjerer og syv besetningsmedlemmer om bord i flyet da ulykken inntraff.

Videre fortalte Vollenhoven at Boeing hadde blitt varslet om å advare andre klienter om potensielle problemer med høydemåleren på lignende flymaskiner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere