RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
USAs president Geroge Bush og israelske statsministeren Ehud Olmert
USAs president Geroge Bush og israelske statsministeren Ehud Olmert (Scanpix)

- Det blir en ny verden

Sist oppdatert:
Ehud Olmert frykter Irans atomprogram kan forandre alt.

- Hvis Iran blir i stand til å produsere kjernefysiske våpen, vil vi gå inn i en ny tidsalder med mangel på stabilitet. Det blir en situasjon verden aldri har opplevd maken til, sier israels statsminister Ehud Olmert til AFP.

Olmert er for tiden i USA, der han har møtt både president George W. Bush og Condoleezza Rice og Israel-venner i USA.

Mens Israel og vestlige verden blant annet USA frykter at Iran er i ferd med å utvikle atomvåpen, står Iran på at landets anriking av uran kun er ment for strømproduksjon.

Israel, Pakistan og India er de eneste tre landene som ikke har underskrevet på ikke-spredningsavtalen. Israel vil hverken bekrefte eller benekte at landet har atomvåpen, men eksperter anslår at lsrael har mellom 100 og 200 sofistikerte atomvåpen. Også Pakistan og India har atomvåpen.

Midtøsten
Det internasjonale atområdet IAEA sier at de seks landene. Algerie, Egypt, Marokko, Saudi-Arabia, Tunisia og Forente arabiske emirater melder alle interesse for atomteknologi.

Saudi-Arabia ambasadør I Kuwait sier til avisen Al-Qabas onsdag at atomenergi interessant energiform og Saudia-Arabia har rett å skaffe seg atomenergi som skal brukes til energiformål.

Arabiske land er rasende over tausheten fra USA og FN når det gjelder Israels atomvåpen, mens de samme er svært frykter overfor Irans atomprogram i regionen.

Den tidligere sjefen for FNs våpeninspektører Hans Blix sa i juni at et atomvåpenfritt Midtøsten kunne vært mulig hvis statene i regionen, inkludert Israel, unnlot å jobbe med atomvåpen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere