RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er bin Laden som snakker

Sist oppdatert:
Storbritannias utenriksminister Jack Straw slår fast at det er Osama bin Laden selv som kaller til hellig krig på det nye lydbåndet.

I lydbåndet som ble spilt på TV-kanalen al-Jazeera i helgen tar bin Laden til orde for ytterligere væpnet motstand mot de amerikanske styrkene i Irak.

- Muslimer i Irak må slåss med våpen, ikke ord, sier al Qaida-lederen, som fordømmer regjeringene i de arabiske gulfstatene for å støtte den amerikanskledede invasjonen i Irak.

- De vet at deres tur kommer, etter at deres tidligere forbundsfelle er fanget på grunn av forræderi og samarbeid med Amerika, sier stemmen.

Ekspertene er ikke ferdige med sine tekniske analyser av båndet, men Storbritannias utenriksminister Jack Straw mener man trygt kan gå ut fra at det er den ekte bin Laden som snakker på båndet.

- Det er ingen tvil om at al-Qaida-organisasjonen og dens nettverk fortsatt eksisterer. Så vidt vi vet er Osama bin Laden fortsatt i live, sier Straw til BBC radio.

En amerikansk ekspert sier til BBC at det virker som opptaket er ekte, men ifølge den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA vil det ta noen dager å fastslå om det virkelig er bin Laden som snakker på opptaket.

- Verifiseringsprosessen tar vanligvis et par dager, sier en anonym CIA-kilde til nyhetsbyrået Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere