RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det er et helvete

Sist oppdatert:
Luften er så dårlig at det nesten er umulig å puste i gruven der 15 arbeidere er innesperret.

Håpet svinner ut for de 15 gjenlevende gruvearbeiderne som er innesperret i en gruve i Polen. Åtte er allerede omkommet.

23 gruvearbeidere ble innesperret etter en eksplosjon i en gruve i den polske byen Ruda Slaska tirsdag ettermiddag. Åtte av disse har allerede omkommet, melder BBC.

Se innslag fra TV 2 Nyhetene her

Ekstreme forhold
- Det er snakk om ekstreme forhold der nede. Det er et helvete. Det er umulig å puste i området hvor eksplosjonen skjedde, sier Zbigniew Madej, talsmann for det statseide gruveselskapet.

Redningsmannskap har forsøkt å pumpe inn frisk luft ned i gruvesjakten hvor de 15 gruvearbeiderne befinner seg. De har jobbet hele natten og store deler av dagen, men har nå avsluttet redningsarbeidet i frykt for at det vil forårsake en ny eksplosjon i gruven.

Situasjonen forverret
- Situasjonen har forverret seg der nede og det er ingen redningsmannskaper der. Til tross for at man aldri må miste håpet, og må kjempe til siste slutt, ser det veldig mørkt ut, sa den polske presidenten Lech Kaczynski etter å ha besøkt åstedet.

Direktør for det statseide gruveselskapet, Grzegorz Pawlaszek, sier at området der hvor gruvearbeiderne befinner seg, ble stengt i mars på grunn av det høye nivået med gasser. Gruvearbeiderne skulle ned til stedet en siste gang for å hente opp ustyr verdt flere millioner dollar.

Seks omkomne gruvearbeider har blitt fraktet opp til overflaten, mens to lik ligger fortsatt fanget nede i gruven.

Flere hundre pårørende og venner har samlet seg med levende lys og blomster utenfor gruveinngangen .

Dårlig sikkerhetsstandard
Flere polske fagforeninger sier at lite investeringer og massive oppsigelser i gruvedriften de siste årene har resultert i at sikkerhetsstandarden har sunket betraktelig.

Mer enn 80 mennesker har mistet livet i polske gruver siden 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere