RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SANDY HOOK-MASSAKREN tok livet av moren til Erica Lafferty (til venstre) og søsteren til Jillian Soto. De to jobber sammen for å overbevise politikerne om at USA trenger strengere våpenlovgivning.
SANDY HOOK-MASSAKREN tok livet av moren til Erica Lafferty (til venstre) og søsteren til Jillian Soto. De to jobber sammen for å overbevise politikerne om at USA trenger strengere våpenlovgivning. Foto: Mark Wilson (Getty Images)

- Det er helt avskyelig at politikerne ikke gjør noe med våpenlovene

Etterlatte etter Sandy Hook-massakren reagerer på Oregon-massakren.

NEW YORK (Nettavisen): 14. desember 2012 ble 20 barn og seks ansatte ved skolen Sandy Hook i Newtown drept av Adam Lanza i en av de verste masseskytingene i amerikansk skolehistorie.

Torsdag 1. oktober 2014, nesten tre år senere, ble USA rystet av enda en skoleskyting. Den 295. masseskytingen i USA i 2015 endte med at ni personer ble drept av Chris Harper Mercer før gjerningsmannen selv døde i en skuddveksling med politiet i Roseburg i Oregon.

Ifølge MSNBC blir det i snitt drept 92 mennesker per dag i USA som følge av skytevåpen.

- Det er helt avskyelig at politikerne ikke har gjort noe, sier Erica Lafferty, som mistet moren sin under Sandy Hook-massakren.

- Det var forferdelig å se kongressen avvise lovforslaget om grundigere bakgrunnssjekk ved våpensalg i 2013, forteller Lafferty til MSNBC.

Hun blir intervjuet av TV-kanalen sammen med en annen som mistet et kjært familiemedlem den desemberdagen i 2012.

- Jeg vil gjøre alt jeg kan hver dag for å sørge for at ingen andre familier skal få oppleve dette. Det er en smerte som aldri går bort. Vi har en kongress som ikke bryr seg, som mener at vi ikke har et problem med våpen, sier Jillian Soto, som mistet søsteren sin i Sandy Hook-massakren.

President Barack Obama snakket om nettopp våpenlovgivningen i en tale fra Det hvite hus natt til fredag, norsk tid. Obama ønsker strengere regulering, men blokkeres av republikanerne.

Samtlige presidentkandidater i den republikanske nominasjonsprosessen som pågår nå, er tilhengere av dagens våpenlovgivning. Republikanerne har flertatt i kongressen.

Donald Trump, som leder meningsmålingene på republikansk side, mener at det er umulig å gjøre noe med de mange våpendrapene i USA.

- Du kommer til å ha problemer med dette i en million år. Folk faller igjennom systemet, sier Trump til MSNBC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere