RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roar Grønstad (rb.no)

- Det var blod overalt

Sist oppdatert:
Sjokkerte medruss om voldsepisoden i natt. Den skadde 19-åringen er våken, men er fortsatt under intensivbehandling på Ullevål.

Ved 02.30-tida i natt ble en 19 år gammel gutt fra Enebakk slått ned under en russesamling ved Plantasjen på Hvam i Skedsmo. Om lag 30 til 40 russebiler var på stedet.

19-åringen var bevisstløs i flere timer og ble først fraktet til Ahus der han ble sendt direkte videre til Ullevål universitetssykehus. I morgentimene tirsdag opplyste politiet at den skadde fortsatt var uten bevissthet.

Politiadvokat Tore Andersen i Romerike politidistrikt kan imidlertid fortelle at russen ved 10-tida er våken:

– Han behandles nå ved intensivavdelingen på sykehuset. Han har en hodeskade, hvor alvorlig den er vet vi foreløpig ikke, men mye tyder på at det ikke er så alvorlig, sier politiadvokaten til rb.no.

– Lå på fortauskanten
Flere sjokkerte medruss var vitne til hendelsen, og en av dem forteller at de prøvde å følge etter gjerningsmannen, da de oppdaget hva som hadde skjedd.

- Jeg og flere kamerater var like i nærheten når slåssingen startet, men det var ikke så lett å se hva som skjedde. Da vi kom til stedet var det mye blod overalt, og han som ble slått ned lå bevisstløs på fortauskanten. Mens noen andre ringte ambulanse og politi prøvde vi å følge etter han som hadde slått ham ned, men han forsvant til slutt i en bil uten at vi klarte å ta han igjen, sier vitnet.

Da de etter hvert kom tilbake til åstedet, var både politi og ambulanse på plass i løpet av noen minutter, og vitnene prøvde etter beste evne å forklare hva som hadde skjedd.

– Politi og ambulanse kom til stedet veldig fort, og vi snakket med dem og forklarte hva vi hadde sett. Vi har gitt alle opplysninger vi har til politiet, sier en medruss.

18-åring pågrepet
Noen timer etter voldsepisoden pågrep politiet en 18 år gammel medruss fra Lørenskog. 18-åringen er siktet for å ha slått den skadde 19-åringen.

– Han erkjenner ikke straffskyld og har opplyst til politiet at han ikke kjenner seg igjen i at han skal ha slått 19-åringen, sier politiadvokat Andersen.

18-åringen har ifølge politiet foreløpig ikke bedt om forsvarer-bistand i saken. Han skal ifølge politiet være tidligere straffedømt for vold.

Politiet opplyser at mye tyder på at det har vært en konfrontasjon mellom to grupperinger innen russen. Politiadvokaten ønsker ikke å utdype hva som skal være årsaken til konflikten mellom de to gruperingene.

– Vi skal gjennomføre en del avhør utover dagen og ønsker å høre fra de som har sett episoden før vi går ut med det i media, sier Andersen.

Politiet utelukker ikke at det kan ha vært flere involvert i voldsepisoden.

Les flere saker i Romerikes Blad her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere