*Nettavisen* Nyheter.

- Dette er en bløff

En russisk avisredaktør hevder at pågripelsen i Anna Politkovskaja-saken er en bløff.

11.02.07 09:47

Lørdag meldte den russiske avisen Komsomolskaya Pravda at russisk politi hadde pågrepet to personer mistenkt for mordet på journalisten Anna Politkovskaja. Nyheten har deretter blitt plukket opp fra internasjonale nyhetsbyråer verden over.

Les også: To pågrepet for journalistdrap
Viseredaktør i avisen Gazett, Andrei Lipski, sier til Nettavisen at lørdagens pågripelse i Politkovskaja-saken er en bløff. Anna Politkovskaja var selv engasjert som journalist i avisen Gazett før hun ble drept i fjor.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Nettavisen

Ukorrekte opplysninger

Lipski sier at opplysningene om pågripelsen i Politkovskaja-saken er ukorrekte.

- Jeg har snakket med sjefsredaktøren i avisen (Gazett.red.anm.), og han har snakket med etterforskerne i Politkovskaja-saken. De opplyste ham om at de to som ble arrestert lørdag ikke har noe å gjøre med drapet på Anna Politkovskaja, sier Andrei Lipski til Nettavisen.

Andrei Lipski befinner seg i Trondheim på Hell-konferansen denne helgen, hvor han foreleser om journalistikk i dagens Russland.

Sterke bånd til Kreml
Ifølge Lipski har russisk politi ennå ikke bekreftet at pågripelsen av de to mennene har noe å gjøre med Politkovskaja-saken. Andrei Lipski sier at avisen Komsomolskaya Pravda, som kom med nyheten om pågripelsen, er en useriøs avis med sterke bånd til Kreml. Videre sier Lipski at avisen brukte en anonym kilde i forbindelse med Politkovskaja-saken.

Anna Politkovskaja ble skutt og drept utenfor sitt hjem i oktober i fjor. Politkovskaja var en svært offensiv kritiker til russernes politikk i Tsjetsjenia. Hun beskyldte blant annet myndighetene for bortføring og tortur i deres arbeid mot muslimske separatister i Tsjetsjenia.

Les også: Eks-spion snakker fra graven

Klikk på bildet for å forstørre.

Etterforsket Politkovskaja-drapet

Den tidligere FSB-agenten Alexsander Litvinenko, som døde i november i fjor etter å ha blitt forgiftet med det radioaktive stoffet polonium 210, skal ha jobbet intenst med å etterforske drapet på den kjente journalisten Anna Politkovskaja. Like før Litvinenko døde, beskyldte han russiske myndigheter for å ha stått bak forgiftningen på ham selv.

Komsomolskaya Pravda er Russlands største riksdekkende avis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.