RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er en hevnaksjon

Foto: Arif Ali (AFP)
Sist oppdatert:
Flere personer er drept i et selvmordsangrep i Lahore.

Minst 23 mennesker er drept og 126 skadd i et selvmordsangrep i Lahore, Pakistan, opplyser politiet, ifølge Reuters.

En representant for de lokale myndighetene mener derimot at så mange som 35 mennesker har mistet livet, melder Sky News.

Eksplosjonen fant sted utenfor kontorene til politiets krisestyrker, midt i byens finansdistrikt. 200 mennesker skal ha vært i bygningen.

Væpnede menn
Et vitne forteller at en hvit Toyota Hiace kom kjørende opp mot politistasjonen. Minst fire væpnede menn gikk ut av bilen og åpnet ild mot politibygningen. En bilbombe smalt av da sikkerhetsstyrker gjengjeldte angrepet.

- En bil brøt seg gjennom sperringene og eksploderte, sier en talsmann Sajjad Ahmed Bhutta til reportere på stedet.

Kontoret til et pakistansk etterretningsbyrå ble også skadet. Flere andre bygninger ble også jevnet med jorden.

- Det var en kraftig bombeeksplosjon. Flere bygninger og biler ble ødelagt og vinduer ble knust, sier polititalsmann Nayyab Haider.

Minst to personer er blitt pågrepet i området forbindelse med angrepet, melder BBC.

- Dette er en hevnaksjon
Ingen har så langt påtatt seg ansvaret for angrepet. Men angrepet finner sted samtidig som at pakistanske styrker kjemper mot militante Taliban-opprørere i Swat-dalen nordvest i landet. Pakistans innenriksminister Rehman Malik antyder at angrepet er en hevnaksjon for regjeringsstyrkenes offensiv mot Taliban-opprørere, melder nyhetsbyrået AP.

- Fiender av Pakistan som ønsker å destabilisere landet, kommer hit etter nederlaget i Swat, sier Malik.

Myndighetene har tidligere varslet at de militante opprørerne kan komme til å gjennomføre represalier. Om lag 15.000 regjeringssoldater kjemper mot 4-5000 Taliban-soldater i Swat-dalen, og ifølge noen estimater har over tusen opprørere blitt drept i kampene.

Flere angrep
Lahore er Pakistans nest største by og har blitt rammet av flere terrorangrep det siste året. Tidligere i år ble Sri Lankas cricketlag angrepet og seks vakter ble drept. I tilegg ble det gjennomført et angrep mot en politiskole i mars måned hvor tolv mennesker ble drept.

Se video fra stedet her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere