- Dette er en mørk dag for USA

Foto: Mojo In the Morning (Ap)

Ultrakonservative amerikanere hevder denne jenta er en tilhenger av terrorisme.

21.05.10 08:06

Den 24 år gamle jenta, Rima Fakih, har foreldre som kommer fra Libanon, og er den første jenta med arabisk herkomst som får tittelen Miss USA.

Dette faller i dårlig smak hos noen ultrakonservative jøder i USA.

Den høyrevridde bloggeren Debbie Schlussel kommer med usaklig anklager mot jenta i et blogginnlegg, og hevder 24-åringen er en radikal muslim. Begrunnelsen for dette er at Fakhi deler samme etternavn med noen medlemmer av Hizbollah, som er den militante sjiamuslimske gruppen i Libanon.

«Hennes andektige muslimske familie kommer fra Hizbollahs høyborg i Sør-Libanon. Etterretningskilder bekrefter at minst tre av Fakihs slektninger er høytstående Hizbollah-medlemmer, og at minst åtte av hennes familiemedlemmer var Hizbollah-terrorister som ble drept av israelere under den forrige Israel-Libanon-krigen,» skriver Debbie Schlussel på sin blogg.

- En mørk dag for Amerika
En proisraelsk nettside, Jewish Internet Defense Force, erklærte det som en mørk dag for USA, da hun ble kåret til landets miss under skjønnhetskonkurransen i Las Vegas søndag.

«Det er en mørk dag for Amerika når en tilhenger av Hizbollah og Miss USA-deltaker, Rima Fakih, som har mange slektninger som er høytstående Hizbollah-terrorister ( ...), vinner Miss USA-konkurransen,» melder nettstedet.

Den neokonservative forfatteren Daniel Pipes, som også var rådgiver under Rudy Giulianis presidentvalgkamp, undrer seg over «den overraskende hyppigheten av muslimer som vinner skjønnhetskonkurranser».

Han trakk fram fem andre eksempler fra tre andre land som også har kåret en muslim til vinner siden 2005.

- Latterlig påstand
Men den svenske statsviteren og Hizbollah-eksperten Magnus Ranstorp mener det er latterlig å antyde at Fakih – med sine kristne og muslimske familierøtter – er en tilhenger av den radikale gruppen, melder McClatchy Newspapers.

Ranstorp henviser blant annet til jentas lettekledte stil.

- Hun hadde blitt pisket hvis hun hadde møtt opp i et hvilken som helst av Hezbollahs nabolag i Beirut, sier Ranstorp.

Forrige uke dukket det også opp tidligere strippebilder av Fakih, noe som burde understreke avstand mellom Miss USA og Hizbollah.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag