*Nettavisen* Nyheter.

- Dette er et svært sterkt lag

Foto: GEORGES GOBET (Scanpix)

Stor ministerrokade i Danmark.

03.02.14 12:31

København/Oslo (NTB-Hans Botnen Eide): Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt ankom Amalienborg med fire nye ministre mandag.

- Vi synes at vi har funnet en god kombinasjon av ministre fra begge partier. Dette er et svært sterkt lag, sier Thorning-Schmidt på vei inn til slottet.

Mandag klokken 10 ankom hun Amalienborg i København for å presentere sin nye regjering, bestående av Socialdemokratene og Radikale Venstre, til dronningen.

Fire nye navn
Med seg hadde hun fire nye ministre. Ifølge nyhetsbyrået Ritzau får de følgende oppgaver i den nye regjeringen:

Mogens Jensen (S) blir ny handels- og utviklingsminister, Magnus Heunicke (S) transportminister, Kristen Brosbøl (S) miljøminister og Sofie Carsten Nielsen (R) minister for forskning, innovasjon og utdanning.

I tillegg får flere eksisterende ministre nye poster. Til sammen berører rokaden elleve ministerposter.

Klokken 11.45 skal de seks SF-ministrene som går av avskjediges på slottet. Klokken 12.15 skal Thorning-Schmidt holde pressekonferanse.

- Holder kursen
Finansminister Bjarne Corydon (S) ønsker ikke å svare på om regjeringen dreies mot høyre uten SF.

- Vi holder kursen, og den går framover. Det blir den politikken Socialdemokratene og Radikale Venstre ønsker, sier Corydon på vei inn til Statsministerens kontor mandag morgen.

Ifølge visestatsminister Margrethe Vestager skal ikke den nye regjeringen utarbeide en ny regjeringsplattform. Dermed er det fortsatt plattformen «Et Danmark som står sammen,» som SF var med på å utarbeide etter valget i 2011, som ligger til grunn for regjeringens politikk.

SF tilbake
I en meningsmåling Voxmeter utførte for Ritzau fra mandag til fredag forrige uke får SF en oppslutning på 3,1 prosent. Det er en tilbakegang fra 4,4 prosent på tilsvarende meningsmåling i januar.

Socialdemokratene går tilbake fra 21,1 prosent til 19,9 prosent i meningsmålingen, mens Radikale Venstre går fram 3 prosentpoeng til 8,9 prosent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag