RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette er ingen turistattraksjon

Foto: REUTERS/Mick Tsikas
Sist oppdatert:
To millioner innbyggere i Brisbane venter på flommen.

Innbyggerne i Australias tredje største by gjør seg klare til å møte flommen, som har herjet i Queensland de siste ukene. 20.000 hjem er i fare når Brisbane River er ventet å nå flomtoppen torsdag, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Minst 22 personer har så langt omkommet i Queensland etter at kraftig nedbør førte til at elver gikk over sine bredder og et område på størrelse med Frankrike og Tyskland tilsammen ble satt under vann.

Brisbanes borgermester Paul Pisasale har bedt folk holde seg unna sentrum, og onsdag var en rekke av byens kontorbygg tømt.

Steph Stewardson, som jobber som grafisk designer, sier det var en strøm av folk som forlot Brisbane sentrum rundt lunsjtid tirsdag da elva begynte å gå over sine bredder.

Det er etablert to evakueringssenter i byen med plass til inntil 6500 personer.

Myndighetene har bedt alle som bor i utsatte områder i byen om å gjøre sine hjem klar for flommen og komme seg unna og bo hos venner og familier. De har også oppfordret folk til å holde seg unna gatene.

- Dette er ikke ingen turistattraksjon. Det er en veldig alvorlig naturkatastrofe, sa delstatsminister Anna Bligh ifølge AP.

- Hold dere hjemme, ikke dra ut hvis det ikke er aboslutt nødvendig, lød hennes oppfordring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere