*Nettavisen* Nyheter.

- Dette er verdens farligste strand

Foto: RODGER BOSCH (Afp)

Alle haiangrepene på denne stranden har resultert med dødelig utfall.

16.01.12 15:31

En mannlig svømmer ble angrepet og drept av en hai lørdag på en sørafrikansk strand. Dette er det sjette dødelige haiangrepet på like mange år på stranden som er døpt til «verdens farligste strand», skriver The Telegraph.

Den 25 år gamle mannen befant seg på grunt vann sammen med noen venner da angrepet skjedde ved Second Beach i Port St John's.

- Han døde umiddelbart
Mannen fikk revet av armen sin og ble påført dype bitemerker i mageregionen og brystet.

Han ble dratt inn til land av livreddere, men livet sto ikke til å redde.

- Haien bet av armen hans og rev ut magen på ham. Han døde umiddelbart, sier den lokale politikapteinen Mduduzi Godwana, melder The Telegraph.

Cebo Mafuna var vitne til det grusomme angrepet.

- Jeg var fem meter unna da jeg så haifinnen, sier han.

- Da den kom opp fra vannet så jeg den åpne munnen og tennene.

Haiangrepet skjedde på årsdagen for dødsfallet til den 18 år gamle surferen Zama Ndamase, som ble drept av en hai på samme strand.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Wikipedia Commons

Dødelige angrep
Ett av fem haiangrep i Sør-Afrika ender med dødsfall, mens samtlige haiangrep på stranden Second Beach har vært dødelig.

Det er i hovedsak den aggressive haiarten oksehodehai som har stått bak de dødelige haiangrepene utenfor den sørafrikanske stranden.

Teorien er at forurensning tiltrekker seg de aggressive haiene. En annen teori er at lokale heksedoktorer gjennomfører ofringer av dyr på stranden og kaster innvollene ut i havet, noe som tiltrekker seg haiene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.