RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette kan ha betydning for French

Foto: Aas, Erlend (Scanpix)
Sist oppdatert:
Kripos drar til Kongo for å være til stede under drapssaken mot Joshua French.

(Nettavisen/NTB): Det opplyser Kripos fredag. French’ kongolesiske forsvarer og norske forsvarer, Hans Marius Graasvold, har tidligere bedt kongolesiske rettsmyndigheter om at Kripos skal få forklare seg i rettssaken og vise fram sin obduksjonsrapport.

Graasvold er fornøyd med Kripos’ beslutning om å reise til Kongo.

- Dette er vi selvfølgelig veldig fornøyde med. Og det er det flere grunner til. Det viktigste er at det kan fort vise seg at Kripos blir et vitne i saken og kan føre bevis i saken som vil ha betydning for French. Det er det ene. Det andre er tilstedeværelsen av Kripos, at de er synlige, sier Graasvold til Nettavisen.

I tillegg til to representanter fra Kripos blir også en rettsmedisiner fra Folkehelseinstituttet med.

- Forsvarerne har uttrykt behov for å gjennomgå de funn Kripos gjorde da vi bisto kongolesiske myndigheter i august 2013, og vi reiser nå for å imøtekomme dette. I tillegg til å møte forsvarerne, vil vi gjerne fortsette dialogen med kongolesiske myndigheter, heter det i en melding.

De tre reiser til Kongo lørdag.

Joshua French ble 6. desember tiltalt for å ha drept cellekameraten Tjostolv Moland 18. august i år. Rettssaken i Kinshasa skal etter planen starte 7. januar og pågå over tre dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere