RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette skal spre læren om Gud

Foto: FARS NEWS AGENCY/ HANDOUT (EPA)
Sist oppdatert:
Iran har sendt opp sin første egenkonstruerte satellitt ut i verdensrommet.

Satellitten som har fått navnet «Omid» (håp på persisk red.anm.), er Irans første egenkonstruerte satellitt, og ble mandag kveld sendt ut i verdensrommet for å gå i bane rundt jorden.

Til tross for at formålet med oppskytningen tilsynelatende er forskning og telekommunikasjon, så frykter Vesten at teknologien kan anvendes til å utvikle langdistanseraketter som er i stand til å bære atomstridshoder, melder BBC.

Vil spre monoteisme
Irans president Mahmoud Ahmadinejad sier at satellitten ble sendt for å spre monoteisme (læren om den eneste Gud red.anm.), fred og rettferdighet i verden.

Iransk statlig TV meldte at oppskytningen var nok en bragd for vitenskapsmenn som var rammet av sanksjoner.

Iran er under FN-sanksjoner grunnet landets omstridte atomprogram. Flere land i Vesten hevder Iran forsøker å utvikle atomvåpen, mens iranske myndigheter sier at de kun har fredelige formål med atomprogrammet.

I august i fjor meldte Iran at de hadde skutt opp den første raketten som er i stand til å sende en egenkonstruert satellitt ut i verdensrommet.

- Obama vil snakke med Iran
Ifølge ubekreftede meldinger har administrasjonen til president Barack Obama innledet diskrete samtaler med iranske myndigheter, melder nyhetsbyrået AFP.

Obama har under hele valgkampen sagt at USA må innføre diplomatiske samtaler med land som Iran, Cuba og Syria.

USA har ikke hatt noen offisielle diplomatiske forbindelser med Iran siden gisselsituasjonen i Iran hvor de holdt 66 amerikanske borgere som gisler fra november 1979 til januar 1981.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere