RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dette var sykt ubehagelig

UBEHAGELIG: Den norske studenten Annie Brunvoll Hagen skulle ut på svømmetur, men ble møtt av en stengt strand. Årsaken er et antatt haiangrep.
UBEHAGELIG: Den norske studenten Annie Brunvoll Hagen skulle ut på svømmetur, men ble møtt av en stengt strand. Årsaken er et antatt haiangrep. Foto: Annie Brunvoll Hagen
Sist oppdatert:
Norsk student skulle på svømmetur rett etter et dødelig haiangrep.

Bryn Martin (64) ble mandag meldt savnet etter å ha vært på svømmetur like ved den populære stranden Cottesloe Beach i Perth, Vest-Australia.

Politiet tror nå at mannen skal være tatt av en tre meter lang hvithai, melder Perth Now.

Det er gjort funn av mannens badeklær som legger til rette for teorien om at mannen skal ha blitt tatt av en hai.

Politiet hevder det er funnet flere merker i mannens klær som indikerer at mannen er tatt av en stor hvithai, melder australske medier.

Martin ble sist sett 350 meter fra land, da han var på sin daglige svømmetur ved den populære stranden.

Skulle svømme like etter angrepet
Den norske studenten Annie Brunvoll Hagen, som bor rett ved stranden, var på joggetur like etter at det hadde blitt kjent at mannen var tatt av hai.

- Jeg var på joggetur cirka 15 minutter etter at politiet hadde fått beskjed om haiangrepet. Jeg så at det hadde samlet seg et TV-team og politi ved stranden, men jeg tenkte ikke noe særlig mer over det.

- Da jeg kom tilbake etter å ha jogget litt, skulle jeg bade, men da så jeg at stranden var stengt. Jeg forsto først hva som hadde skjedd da jeg kom hjem og så på nyhetene, sier Hagen til Nettavisen.

Populær strand
Hagen forteller at Cottesloe Beach hvor mannen sist ble sett, er en av de mest populære strendene i Perth.

- Skal man på stranden, er Cottesloe Beach hovedattraksjonen her i Perth for turistene, sier hun.

- Det er en fantastisk flott strand hvor også mange norske studenter pleier å oppholde seg, forteller hun.

Stranden skal også ha vært avdøde skuespiller Heath Ledgers favorittstrand. I 2008 etter skuespillerens død holdt blant annet familien og Hollywood-venner en seremoni til minne om Ledger på stranden.

- Ubehagelig
Hagen innrømmer at hun tenker på hai når hun bader i Perth.

- Det er mye hai i Perth. I elven er det oksehodehai, mens ved strendene er det ofte tigerhai, hammerhai og hvithai. Men som regel går haialarmen hvis haiene nærmer seg land, sier Hagen.

- Det er sykt ubehagelig. Man har venner som surfer mye og man kjenner mange som er mye på stranden, så det er klart det er noe man tenker på.

- Men sannsynligheten for å bli tatt av hai er svært liten, så det er egentlig ikke noe man bør bekymre seg for, sier hun.

Annie Brunvoll Hagen oppholdt seg på stranden da Nettavisen snakket med henne. Hun kunne fortelle at stranden fortsatt var stengt for bading.

Ikke første gang
Det er ikke første gang noen blir tatt av hai ved denne stranden. I november 2000 ble en 48 år gammel mann drept av en fire meter lang hvithai på Cottesloe Beach. To andre ble hardt skadd samme måned, da en fem meter lang hvithai gikk til angrep.

I desember 2008 ble en 51 år gammel mann drept av hvithai en halvtime sør for stranden. Mannen var ute og snorklet etter krabbe med sin sønn da haien gikk til angrep kun få meter fra land.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere