RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Diana kunne ha vært reddet

Sist oppdatert:
En brasiliansk lege som deltok i forsøkene på å redde prinsesse Diana etter bilulykken, hevder hun kunne vært reddet dersom redningsmannskapene hadde handler raskere.

Brasilianske Leonardo Esteves Lima har for første gang snakket om den tragiske ulykken i 1997. Han forteller at legene ga Diana hjertemassasje, adrenalininjeksjoner, elektrosjokk og blodoverføring i et desperat forsøk på å redde livet hennes, skriver Daily Mail.

Lima hevder prinsesse Diana kunne ha overlevd hvis redningsmannskapene hadde reagert raskere, og ikke brukt over to timer på å få fraktet henne til sykehus. Den brasilianske legen mener også at hennes kjendisstatus kan ha gjort redningsfolkene for forsiktige.

Leonardo Esteves Lima var 32 år gammel, og student ved sykehuset i Paris hvor prinsesse Diana ble innbrakt etter ulykken, hvor hennes sjåfør Henri Paul, og kjæresten Dodi Fayed ble drept momentant.

- Det var som å operere i en krigssone. Hun fikk et hjerteattakk underveis til sykehuset, og blødde fra blodåren inn til lungene, forteller han til den brasilianske avisen Estado.

Før legene hadde rukket å sy igjen alle kuttsårene, hadde Diana mistet nesten fem liter blod. Etter to timer på operasjonsbordet, ble hun erklært død.

På spørsmål om det var det faktum at hun var prinsesse Diana som forsinket redningsoperasjonen, svarer legen: - Kanskje. Men jeg så henne bare som en kvinne, mor til to barn, liggende på operasjonsbordet.

Franske myndigheter har uttalt at redningsmannskapenes instruks innebærer at pasienten skal stabiliseres på åstedet før vedkommende fraktes til sykehus.

Britiske myndigheter gjennomfører for tiden en uavhengig undersøkelse av hva som skjedde da Diana døde, på bakgrunn av de evigvarende spekulasjonene om at hun ble drept.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere