*Nettavisen* Nyheter.

- Diana var ikke gravid

En patolog som var til stede under obduksjonen av prinsesse Diana, avviser alle spekulasjoner om at hun skal ha vært gravid da hun døde i 1997.

07.01.04 09:01

Dr John Burton forteller ifølge The Times at han kunne slå fast at Diana ikke var gravid ved å undersøke livmoren hennes. Burton var til stede da Diana ble obdusert etter den tragiske bilulykken i Paris i 1997.

- Jeg var faktisk til stede da hun ble undersøkt. Hun var ikke gravid. Jeg vet at hun ikke var gravid, sier han til avisen.

Burton, som var det britiske kongehusets likskuemann før Michael Burgess, og kom med uttalelsene sine samme dag som hans etterfølger åpnet en rettslig høring om Dianas død i London. På et kort kunngjorde Burgess at han har bedt Londons politisjef Sir John Stevens om å granske ryktene og konspirasjonsteoriene om årsaken til ulykken.

Teorier
Tilhengere av forskjellige konspirasjonsteorier har spekulert på om Dianas angivelige graviditet kunne være et motiv bak angivelige planer om å ta livet av henne.

Tirsdag offentliggjorde avisen Daily Mirror at Diana selv mistenkte sin fraskilte mann prins Charles for å legge planer for å få henne tatt av dage. Dette kom fram av et brev som Diana skrev til sin venn og butler Paul Burrell.

Møtet ble hevet etter den formelle åpningen av undersøkelsen som vil ta fra tolv til 15 måneder på grunn av den store mengden dokumenter som skal gjennomgås. Den franske rapporten om ulykken er på 6000 sider, skriver NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag