*Nettavisen* Nyheter.

- Diskriminering, rett og slett

Abdihakim Hussein Kahie

Abdihakim Hussein Kahie Foto: Arild J. Waagbø

- Utenriksdepartementet kan ikke operere med A- og B-statsborgere, protesterer broren til terrormistenkt.

24.02.10 20:01

ØSTBANEHALLEN (Nettavisen): 36-årige Abdihakim Hussein Kahie er broren til terrormistenkte Abdullahi Hussein Kahie (50). Sistnevnte har ingen hørt fra siden han ble arrestert i Jemen i 31. januar i år. Mannen kan ifølge FNs sikkerhetsråd kan knyttes til Al-Qaida på grunn av at jobbet i det somaliske Al-Barakaat-systemet .

Les også:Al-Qaida-mistenkt nordmann tatt i Jemen

Osama bin Laden skal ha brukt dette systemet til å flytte penger.

- Broren min er ikke noen terrorist. Langt ifra! Han er en helt vanlig, ordentlig mann. Han jobbet med hawala-systemet til omkring 2001. Etter den tid har han drevet med forretninger i Mogadishu, der han bor. Han driver med import, sier Abdihakim H. Kahie til Nettavisen.

- Diskriminering
Kahie reagerer sterkt på at broren hans ikke kan forvente samme bistand fra UD som f.eks. nordmennene som er drapssiktet i Kongo, slik UD opplyste til Nettavisen onsdag. Han sier at broren har fått fornyet sitt norske pass to ganger - ved ambassaden i Abu Dhabi, siden han flyttet ut av Norge i 1997.

Les også:Får ikke samme hjelp som Kongo-gutta

- Det er helt urettferdig! Det er diskriminering, rett og slett. Utenriksdepartementet kan ikke operere med A- og B-statsborgere og si at han ikke har krav på hjelp, sier Kahie, som er bosatt i Oslo.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Arild J. Waagbø

Han forteller at broren har fire barn som bor på Lambertseter i Oslo.

- Torsdag i forrige uke sto de utenfor UD i fire timer, men det var ingen som ville møte dem. UD gjør ikke jobben sin, sier Kahie.

Er veldig bekymret
36-åringen sier at ingen i familien har hørt fra Abdullahi H. Kahie siden han ble fengslet i Jemen.

- Vi er dypt bekymret for livet og helsen hans - og redd for at han kan bli torturert. Han har det sikkert for jævlig, sier broren.

Han peker på at en svensk-somalisk kamerat av Abdulllahi H. Kahie - som også jobbet i hawala-systemet og havnet på FN-listen, har fått saken sin henlagt. Onsdag oppsøkte 36-åringen advokat for å få bistand og råd i forhold til kontakten med UD.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.