RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Abdihakim Hussein Kahie
Abdihakim Hussein Kahie Foto: Arild J. Waagbø

- Diskriminering, rett og slett

Sist oppdatert:
- Utenriksdepartementet kan ikke operere med A- og B-statsborgere, protesterer broren til terrormistenkt.

ØSTBANEHALLEN (Nettavisen): 36-årige Abdihakim Hussein Kahie er broren til terrormistenkte Abdullahi Hussein Kahie (50). Sistnevnte har ingen hørt fra siden han ble arrestert i Jemen i 31. januar i år. Mannen kan ifølge FNs sikkerhetsråd kan knyttes til Al-Qaida på grunn av at jobbet i det somaliske Al-Barakaat-systemet .

Les også:Al-Qaida-mistenkt nordmann tatt i Jemen

Osama bin Laden skal ha brukt dette systemet til å flytte penger.

- Broren min er ikke noen terrorist. Langt ifra! Han er en helt vanlig, ordentlig mann. Han jobbet med hawala-systemet til omkring 2001. Etter den tid har han drevet med forretninger i Mogadishu, der han bor. Han driver med import, sier Abdihakim H. Kahie til Nettavisen.

- Diskriminering
Kahie reagerer sterkt på at broren hans ikke kan forvente samme bistand fra UD som f.eks. nordmennene som er drapssiktet i Kongo, slik UD opplyste til Nettavisen onsdag. Han sier at broren har fått fornyet sitt norske pass to ganger - ved ambassaden i Abu Dhabi, siden han flyttet ut av Norge i 1997.

Les også:Får ikke samme hjelp som Kongo-gutta

- Det er helt urettferdig! Det er diskriminering, rett og slett. Utenriksdepartementet kan ikke operere med A- og B-statsborgere og si at han ikke har krav på hjelp, sier Kahie, som er bosatt i Oslo.

Han forteller at broren har fire barn som bor på Lambertseter i Oslo.

- Torsdag i forrige uke sto de utenfor UD i fire timer, men det var ingen som ville møte dem. UD gjør ikke jobben sin, sier Kahie.

Er veldig bekymret
36-åringen sier at ingen i familien har hørt fra Abdullahi H. Kahie siden han ble fengslet i Jemen.

- Vi er dypt bekymret for livet og helsen hans - og redd for at han kan bli torturert. Han har det sikkert for jævlig, sier broren.

Han peker på at en svensk-somalisk kamerat av Abdulllahi H. Kahie - som også jobbet i hawala-systemet og havnet på FN-listen, har fått saken sin henlagt. Onsdag oppsøkte 36-åringen advokat for å få bistand og råd i forhold til kontakten med UD.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere