RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Djevelens tall er 616 – ikke 666

Satanister og hardrockere har i en årrekke trodd at djevelens tall var 666, men nå mener teologiforskere at dette er feil. Det riktige tallet er 616.

666 er en etablert tallkombinasjon som symboliserer djevelen, og er blant annet brukt på Iron Maidens album «Number of the Beast» fra 1982. fremtidens album og t-skjorter kan imidlertid komme til å se annerledes ut, ifølge Aftonbladet. Teologiforskere i Oxford har nemlig funnet ut at djevelens nummer like gjerne kan være 616 som 666.

Forskerne har gransket et fragment av Johannes Åpenbaring fra slutten av 200-tallet. Fragmentet som er skrevet på arkaisk gresk er den første kjente teksten hvor djevelens tall nevnes. Og nå mener forskerne at tallet kan være 616.

En forklaring på forvirringen kan være at både greske og hebraiske bokstaver har numeriske verdier som kan summeres til et tall. Ordet Nero oversatt til hebraisk skal ifølge en oversettelse danne summen 666, mens det ifølge en annen oversettelse blir 616.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere