Gå til sidens hovedinnhold

- Donald ville løst saken

-Til og med Donald Duck ville klart å finne Anna Lindhs drapsmann med alle sporene som foreligger, sier forfatter Jan Guillou til TV 2 Nettavisen.

- Det har gått overraskende lang tid. Men så lenge de har kniven, DNA og bildene blir det umulig å mislykkes. Til og med Donald Duck ville ha klart det, sier Guillou til TV 2 Nettavisen.

Psykisk syk
Guillou er overbevist om at en psykisk syk person har tatt livet av Anne Lindh.

- Mordet på Anna Lindh var det fjerde mordet begått av en ”tulling” i Stockholm i sommer. 25 er skadd. Til enhver tid går det 1500 slike løs i byen. Det er kanskje sympatisk mot tullingene, men ikke mot byen. Med denne politikken må vi bare regne med at fem-seks personer blir drept i Sverige hver sommer. Jeg venter bare å høre hvilken syk forklaring denne karen hadde for å gå på Lindh, sier Guillou videre.

Ikke planlagt
Den svenske forfatteren og kritikeren Jan Guillou (59) avviser alle spekulasjoner om planlagt drap og utenlandske agenter etter drapet på Anna Lindh.

Han tror andre kriminelle har latt være å angi en bekjent fra et mindre kriminelt miljø. Blir ikke morderen tatt i løpet av et par uker, vil en belønning kunne føre til identifisering, tror Guillou.

- Drapet blir ikke akseptert i det kriminelle miljøet. Politi løper på kryss og tvers og lager mye trøbbel for dem.

Etter drapet på Olof Palme mener Guillou pressen er opptatt av å kritisere politiet.

- Er Sverige, med Palme i bakhodet, grepet av panikk i denne saken?

Blir tatt
- Nei, det tror jeg ikke. Denne mannen kommer de snart til å ta.

Forfatteren finner ingen likheter mellom drapet på Lindh og Palme.

- Ingenting tyder på at drapet var planlagt, eller at vi har med en profesjonell å gjøre. Ingen visste at hun skulle til NK. Han kunne sikkert tatt hvilken som helst kjendis som kom forbi, sier Guillou.

Reklame

Black Week: 12 kupp du gjør hos Christiania Glasmagasin nå