*Nettavisen* Nyheter.

- Dr. Død presset til selvmord

Foto: (PA)

Fengselsbetjenten skal ha oppfordret Harold Shipman til og drepe seg selv - og tilbudt seg å hjelpe ham. Senere ble seriemorderen funnet død på cella.

12.04.05 19:01

Ifølge en medfange som forklarte seg for en undersøkelseskommisjon i London tirsdag klaget Harold Shipman, også kalt Doktor Død, over at han ble herset med av fengselsbetjentene, skriver BBC.

- Det beste du kan gjøre for alle parter er å drepe deg selv. Om du ikke vet hvordan, kan jeg vise deg, skal en av fengselsbetjentene sagt til Shipman.

Storbritannias verste seriemorder ble funnet hengt på cella i fengselet Wakefield i fjor. Etterpå ble det innledet granskning av dødsfallet.

- Bidro til selvmordet
Medfangen Geoffrey Shepherd fortalte kommisjonen at han mener fengselsbetjentenes oppførsel presset Shipman til å begå selvmord.

- Ja, presset som ble lagt på ham bidro trolig til at han begikk selvmord, sa Shepherd.

Ifølge Shephard klaget Shipman stadig over at han ble herset med av fengselsbetjentene. Flere andre medfanger fortalte tilsvarende historier tirsdag.

Kommisjonen fortsetter høringen de neste dagene.

Medfange overrasket
Shephard fortalte at han ble overrasket da Shipman ble funnet hengt på cella. Shipman skal flere ganger ha sagt at å kutte pulsåren ville være den beste måten å begå selvmord på.

Shipman ble i 200 dømt til livstidsstraff for drap på 15 av sine pasienter. En undersøkelse som ble gjort i etterkant har avdekket at Shipman kan ha stått bak drapet på hele 260 av sine pasienter mens han jobbet som lege i West Yorkshire og Hyde mellom 1971 og 1998.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag