RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Drapsplaner mot ny president

Sist oppdatert:
Myndighetene i Kirgisistan skal ha avslørt en drapsplan mot landets nye president. Samtidig marsjerer tusenvis mot hovedstaden Bishkek.

- Vi har informasjon om at det kan være planlagt å drepe Kurmanbek Bakijev, sa talskvinne Yelena Buldakova lørdag, ifølge Reuters.

En planlagt pressekonferanse med Bakijev ble umiddelbart flyttet fra regjeringsbygningen til det statlige sikkerhetshovedkvarteret.

Opposisjonslederen Kurmanbek Bakijev ble utnevnt til president i Kirgisistan fredag. Lørdag bestemte parlamentet at det ville bli holdt nytt presidentvalg i landet 26. juni. Bakijev har lovet å stille til valg.

President Askar Akajev rømte overraskende fra landet torsdag.

Rapporter lørdag tydet på at Akajev befinner seg i Moskva.

På vei til hovedstaden
Tusener av mennesker samlet seg lørdag i hjemmeregionen til den avsatte president Askar Akajev. De planlegger å dra til hovedstaden Bisjkek for å protestere mot maktkuppet i landet.

- Vårt krav er å stanse lovsløsheten i Bisjkek. Makten er grepet ulovlig. Vi støtter ikke president Akajev, men maktskiftet burde blitt utført på en lovlig måte, sier en av demonstrantene, Rustam Ibraimov, til Reuters.

Vil samle flere
Lørdag talte demonstrantene rundt 3000 mennesker, men de regner med å samle ytterligere tusener av mennesker langs den 90 kilometer lange ruten fra Kemen-regionen til hovedstaden.

- De kan komme dit i dag eller i morgen, det viktigste er at de kommer, sa Akajevs innenriksminster, Keneshbek Dushebajev.

Opposisjonen utnevnte ny innenriksminister fredag.

Dushebajev sa også at han mener president Akajev bør være med i forhandlingene om landets videre framtid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere