RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Drar gjerne tilbake til Portugal

(Foto: AFP)
Sist oppdatert:
Etter at sjefetterforsker Gonçalo Amaral er sparket fra Maddie-etterforskningen vil McCann-paret gjerne møte hans etterfølger.

Amaral ble sparket tirsdag, og Kate og Gerry McCann håper en ny sjefetterforsker vil gi saken en ny dytt framover.

- De håper portugisiske myndigheter vil sørge for at stillingen blir besatt raskt, ettersom Madeleine fortsatt ikke er funnet, sier en kilde nær paret til Daily Express.

Denne fredagen er imidlertid nasjonal fridag i Portugal, så det ser ikke ut til at en ny etterforskningsledelse vil være på plass før etter helgen.

Ifølge portugisiske kilder var avskjedigelsen av Amaral politisk motivert. Han skal ha blitt avsatt som regionsjef i Policia Judiciaria i Portimao og blitt degradert til inspektør.

Målet var å unngå en diplomatisk krise med Storbritannia etter uttalelser fra Amaral om at britisk politi danset etter paret McCanns pipe i etterforskningen.

Fire år gamle Madeleine McCann forsvant sporløst fra familiens ferieleilighet i Praia de Luz i Algarve den 3. mai i år. Ingen vet om hun fortsatt lever, men politiets hovedteori er at hun ble drept.

Kate og Gerry McCann er formelt mistenkte i Portugal. Paret selv hevder de er uskyldige og har satt i gang en omfattende kampanje for å finne datteren.

Madeleine har også to tvillingsøsken. Gerry Mccann sier ifølge Sky News at han er redd tvillingene over tid kan bli traumatisert av det som har skjedd med søsteren. For øyeblikket tror han det står bra til med ungene, men han frykter for fremtiden.

- Vi er svært klar over at deres forståelse vil endre seg etter hvert som de er i rask utvikling, skriver han i bloggen sin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere