- Drep Arafat

Foto: Hussein Hussein, AFP/Scanpix

Den israelske avisa Jerusalem Post krever at Israel tar livet av palestinernes president Yasser Arafat.

11.09.03 19:06

- Vi må drepe Yasser Arafat fordi verden ikke gir oss noe alternativ, skriver avisa torsdag i en leder som har overskriften "Nok".

- Vi er på et punkt i vår historie der den diplomatiske risikoen ved å forsvare oss er viktigere enn risikoen ved ikke å gjøre det, skriver avisa videre.

- Når det avgjørende øyeblikket kommer, er det ikke noe poeng å stanse på halvveien. Skal vi fordømmes uansett, kan vi like gjerne gjøre det, skriver avisa.

Utenriksminister Silvan Shalom sa torsdag at et flertall av medlemmene i regjeringen nå er tilhengere av å utvise Arafat. Regjeringen møttes torsdag for å drøfte saken.

Men ifølge Jerusalem Post vil Arafat være et like stort eller større problem for Israel om han reiser fritt rundt i verden, enn om han fortsetter å sitte isolert i Ramallah.

Avisa tror at den arabiske opposisjonen mot Israel.neppe vil øke, heller tvert imot, fordi motstanden mot Israel blir større nettopp fordi araberne oppfatter det slik at Israel ikke er i stand til å ta avgjørende skritt for å forsvare seg.

Både Israel og USA har forsøkt å isolere Arafat, som de beskylder for å sabotere fredsprosessen. Men USA har hittil vært imot å utvise ham, skriver NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.