*Nettavisen* Nyheter.

- Dreper for moro skyld

Amerikanske tenåringer fyller fritiden sin med å slå i hjel hjemløse mennesker.

04.03.07 15:17

Planen til 15 år gamle Nathan Moore var å røyke dop og drikke alkohol sammen med kameratene. Men kvelden endte med drapet på den hjemløse mannen Rex Baum.

- Det startet bare som en lek, sier Nathan Moore til CNN.

Nathan Moore ble nylig dømt til 15 års fengsel for drapet på Rex Baum i Milwaukee i 2006. 15-åringen og hans venner Luis Oyola (16) og Andrew Ihrcke (17) startet å plage mannen med å hive kvister og blader på ham. Men så begynte en av guttene å sparke den hjemløse mannen.

Dro på McDonalds
Deretter slo de ham med balltre og kuttet ham opp i ansiktet. Mishandlingen endte med at den hjemløse mannen døde. Etterpå dro guttene på McDonald's for å få seg noe å spise.

Guttene ble pågrepet av politi etter at de hadde skryt om hendelsen. En av guttene sa i et politiavhør at det å drepe den hjemløse mannen var akkurat som å spille TV-spill.

Ren underholdning
- Det er forstyrrende å vite at unge mennekser bokstaveligtalt sparker noen når de ligger nede. Vi innser at dette ikke gjelder alle ungdommer, men for noen er dette ren underholdning, sier Michael Stoops, leder for en organisasjon som hjelper de hjemløse i USA.

Ferske rapporter i USA viser at det er en ny trend for ungdommer å angripe og mishandle hjemløse mennesker. Bare i fjor var det 122 registrerte angrep på hjemløse og 22 drap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.