RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Dreper Hamas-kritikere

Foto: ALI ALI (EPA/Scanpix)
Etter krigen i Gaza pågår det en jakt på kritikere av Hamas.

Hamas og andre militsgrupper på Gaza driver en kampanje med drap, bortføringer, tortur og trusler, heter det i en rapport fra Amnesty International.

Overgrepene er rettet mot palestinere som kritiserer dem eller som er mistenkt for å samarbeide med Israel.

Ifølge rapporten, som ble offentliggjort tirsdag, er over 20 palestinere blitt skutt og drept av bevæpnede Hamas-representanter under og etter det israelske angrepet som begynte i desember 2008.

I etterkant av den 22 dager lange krigen har mange flere blitt skutt i leggene eller knærne eller på andre måter lemlestet. Andre har blitt brutalt banket opp eller utsatt for annen tortur og mishandling.

De fleste ofrene har blitt bortført fra sine hjem og senere dumpet – død eller skadet – i avsidesliggende strøk. Flere har også blitt skutt og drept inne på sykehus der de var til behandling.

Etterforskningsteamet fra Amnesty International besøkte Gaza under og etter det israelske angrepet og snakket med en rekke ofre for slike angrep. Deres informasjon er bekreftet av medisinske undersøkelser og en rekke øyenvitner. I tillegg har mange andre ofre ikke våget å stå fram, i frykt for ytterligere overgrep.

Amnesty International oppfordrer Hamas-ledelsen om å stanse overgrepene umiddelbart og å tillate en uavhengig gransking av disse hendelsene, heter det i en melding på organisasjonens nettsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere