*Nettavisen* Nyheter.

- Drepte for sin sjalu kjæreste

Foto: TV4Nyheterna i Stockholm (TV4)

16-åringer mistenkes for å ha drept medelev etter skoleavslutningen.

10.06.09 16:28

Politiet begjærte tirsdag de to mistenkte 16-åringene varetektsfengslet for drapet på en 15 år gammel medelev, melder flere svenske medier.

Drept etter skolefest
De to 16-åringene, en jente og en gutt, ble søndag mistenkt for drapet, som skjedde på en skoleavslutning i Stureby, like utenfor Stockholm, natt til søndag.

Det var to venner av 16-åringen som fant henne i et skogholt i forstadsbyen. Like i nærheten av skogholtet hadde jentas klassekamerater en skolefest.

Det ble forsøkt gjenoppliving, men jenta var så hardt skadd at livet ikke sto til å redde.

Ifølge svensk TV4 er den 16-årige gutten samarbeidsvillig i forhørene, men politiet ønsker ikke å gå ut med noen ytterligere detaljer.

Mistenkt for drap og medvirkning
Svensk politi konstaterte at jenta var utsatt for vold og mistenkte umiddelbart at hun var drept. Dermed ble deltakerne på skolefesten avhørt.

Aktor Karolina Lindekrantz skriver i sin begjæring at hun ønsket de to ungdommene varetektsfengslet på bakgrunn av drap for guttens del og medvirkning til eller oppfordring til drap for jenta.

- Det er en ubeskrivelig tragisk hendelse, som involverer svært unge personer, sa informasjonssjef Karin Solberg til Nettavisen søndag.

- Dette er et samfunn preget av en rolig idyll. Den er nå brutt og vi vet at lokalsamfunnet vil bære preg av dette lenge, sa Solberg.

Sjalusi var motivet
Det kan se ut til at drapet var et resultat av et sjalusi- og kjærlighetsdrama. Aftonbladet skriver at de to pågrepne 16-åringene var et par og at jenta skal ha valgt å se 15-åringen bli drept av sjalusigrunner.

Mandag kveld valgte aktoratet å heve mistanken mot de to 16-åringene. I Sverige opereres det med ulike grader av mistanke, og de to 16-åringene er nå mistenkt på «sannolika skäl», sannsynlig grunnlag, som er den sterkeste mistankegraden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag