RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Drepte ikke Trude Espås

Sist oppdatert:
Politiet på Sunnmøre tror ikke Anders Eklund (42) på noen måte kan knyttes til det uoppklarte drapet på Trude Espås i Geiranger.

Ålesund (TV 2 Nyhetene): - Vi har sjekket i vår database og finner ikke Eklund registrert blant de 5 000 personene vi vet befant seg i Geiranger da drapet skjedde. Det er heller ikke registrert tips på den aktuelle mannen, sier politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

Den svenske lastebilsjåføren har tilstått at han drepte 10 år gamle Engla Juncosa-Höglund. DNA-treff fikk han også til å erkjenne drapet på Pernilla Hellgren i Falun i 2000. Trude Espås ble drept i turistbygda Geiranger 8. august 1996.

- Jeg tror at vedkommende som drepte Trude Espås, er blant de 5 000 navnene vi har registrert i vår base. Vi har en håndfull personer som fortsatt er mer interessant enn andre, sier Skovly.

Etterforskerne i den snart 12 år gamle drapssaken har aldri opplyst om de har DNA-materiale etter drapet på Espås. Av den grunn vil de heller ikke kommentere om de vil ta kontakt med svensk politi i den sammenheng – selv om Anders Eklunds navn ikke finnes i etterforskningsmaterialet.

LES OGSÅ: Drepte han Kristin?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere